Veste de ultim moment de la CFR Călători. Cursele din România vor fi afectate, vor fi întârzieri mari

Veste de ultim moment de la CFR Călători. Cursele din România vor fi afectate, vor fi întârzieri mari
Veste de ultim moment de la CFR Călători, pe fondul caniculei

Veste de ultim moment de la CFR Călători. În cursul zilei de astăzi românii au primit o veste de la CFR Călători. Decizia a fost luată, ținându-se cont de avertizările emise de ANM. În aceste zile temperaturile ridicate și disconfortul termic accentuat vor punte stăpânire pe România. În acest context, spune CFR Călători, cursele din România vor fi afectate, vor fi întârzieri mari.

Veste de ultim moment de la CFR Călători, pe fondul caniculei

Datele meteo emise de ANM pentru următoarea perioadă anunță temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat. Cu alte cuvinte, întreaga România va intra sub caniculă. CFR Călători spune că va afecta și circulația trenurilor de călători. În cursul acestei zile compania e emis un comunicat prin care anunță decizia luată la nivelul tuturor curselor existente:

„În contextul avertizărilor emise de Administrația Naționala de Meteorologie privind temperaturile ridicate și disconfortul termic accentuat pentru această perioadă de vară, CFR Călători face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare.

Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs.

Pot aparea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 de grade la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali.  Mulțumim tuturor pentru înțelegere.”, spune CFR Călători.

CFR Călători: „Cursele din România vor fi afectate, vor fi întârzieri mari”

Decizia este una justificată, având în vedere temperaturile anunțate pentru următoarea perioadă, temperaturi caniculare. Efectul acestei situații se poate reflecta, inclusiv la nivelul terasementelor, putând exista efectul de dilatare, ca urmare a valorilor înregistrate la nivelul solului.

În același comunicat, CFR Călători anunță, că toate cursele din România vor fi afectate, vor fi întârzieri mari, și face și câteva recomandări:

„Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în contextul posibilității apariției avertizărilor meteo locale emise de ANM, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare.

Reducerea poate fi făcută pe anumite porțiuni de cale ferată. Aceasta este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar. Măsura este aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.

Rugăm pasagerii să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. În caz de nevoie, în unele trenuri și în gări personalul CFR Călători este pregătit să ofere apă călătorilor.”

Recomandările CFR Călători pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de caniculă

Pentru toți pasagerii și în special pentru cei cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, recomandăm:

  • să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicația necesară în caz de nevoie;
  • să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.