Program CFR călători de 1 mai și de Paște. Orarul complet pentru zilele de 1, 2 și 3 mai

Program CFR călători de 1 mai și de Paște. Orarul complet pentru zilele de 1, 2 și 3 mai
Program CFR călători de 1 mai și de Paște

Alături de marile lanțuri de magazine, CFR călători vine în sprijinul cetățenilor prin afișarea programului după care vor circula trenurile în perioada următoare, cea a Sfintelor Sărbători Pascale. Iată programul CFR călători de 1 mai și de Paște.

Programul de funcționare CFR călători de 1 mai și de Paște

CFR călători este o companie deținută de statul român, care se ocupă cu transportul feroviar de persoane. Aceasta a fost înființată în anul 1998, atunci când fostul CFR, a fost reorganizat. În jur de 1300 de trenuri au fost pune în circulație în anul 2015.

Un miliard de lei pe an primește CFR călători de la bugetul de stat. Acești bani sunt pentru a putea asigura activitatea de transport feroviar de călători.

CFR călători – bilete pasageri

Călătorii sunt rugați de cei de la CFR călători să își planifice din timp călătoria, dacă acest lucru este cu putință, ca să folosească trenurile puse la dispoziție. Ei sunt sfătuiți să își procure bilete din timp, precum și legitimații de călătorie. Pentru a achiziționa bilete, călătorii pot utiliza următoarele canale:

  • biletele pot fi achiziționate online, accesând www.cfrcălători.ro
  • biletele mai pot fi cumpărate de la automatele  de vânzare bilete din gări
  • biletele se mai pot lua direct de la casele de bilete din gări și de la distribuitorii autorizați, cum ar fi agențiile de turism. Cei care optează pentru acest mod de a achiziționa biletele, trebuie să știe că este necesar să păstreze distanțare față de celelalte persoane.

CFR călători – informații pentru pasageri

Călătorii care doresc informații suplimentare, actualizate, privind circulația trenurilor pot suna la numărul 0219521 – INFO CFR (trafic intern).

Pentru a găsi numerele de telefon ale gărilor, călătorii pot accesa secțiunea informații telefonice –www.cfrcalatori.ro. O altă modalitate de a afla informații este utilizarea aplicației TRENUL MEU, unde se poate introduce numărul exact al trenului în căsuța indicată și se pot obține informații despre trenul respectiv, în timp real.

Program CFR călători de 1 mai și de Paște

Potrivit unui comunicat CFR, de pe pagina oficială www.cfrcalatori.ro, programul de 1 mai și de Paște 2021, va fi următorul:

”În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va asigura, în plus faţă de trenurile existente în programele de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi / Suceava, Timişoara Nord, Arad, Craiova, Baia Mare, Cluj Napoca, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia (vezi Anexă trenuri).

De asemenea, CFR Călători va suplimenta trenurile către cele mai solicitate destinații cu vagoane clasă, de dormit și cușetă pentru asigurarea mobilității pasagerilor în condiții de siguranță și confort. Inclusiv trenul de Iași/Suceava cu destinația Mangalia și retur va avea în compunere vagoane cușetă.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI