Au trecut cinci luni de la semnarea unui acord pentru modernizarea stațiilor de autobuz din Capitală și abia acum Direcția Transporturi din cadrul Primăriei București începe montarea primelor adăposturi noi. Se preconizează că, până la finele lui 2020, vor fi schimbate 500 de stații STB, urmând ca în anii viitori să se ajungă la un număr de 2.000.
Din momentul în care directorul executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, Mihai Teodorescu, își punea semnătura pe caietul de sarcini pentru „achiziția de elemente constructive pentru mobilier urban, respectiv adăposturi modulare pentru stații de troleibuz și stații de autobuz, cu montaj inclus“ a trecut aproape un an de zile, mai precis, 11 luni.
Între timp, documentele au fost urcate pe SEAP, iar după alte câteva luni reprezentanții Primăriei Municipiului București (PMB) au încheiat un acord cadru de cca. 88.731.440 de lei (aproximativ 18,6 milioane de euro), cu firma Euromedia Group pentru achiziționarea unui număr cuprins între 500 și 2.000 de adăposturi pentru stațiile de troleibuz și autobuz.
Pe 3 octombrie 2019 a fost lansată licitația pentru atribuirea acordului-cadru, iar contractul a fost încheiat în data de 30 martie 2020.
„Am semnat în luna aprilie un acord-cadru pe patru ani pentru modernizarea stațiilor STB, prin achiziția a 2.000 de adăposturi modulare și montajul acestora în stații de troleibuz și de autobuz. Achiziția a fost inițiată pentru a înlocui adăposturile de stații vechi, uzate moral și fizic, cu adăposturi noi cu instalație de iluminat LED, dotări cu mobilier urban și alte dotări suplimentare“, au declarat oficialii Primăriei, potrivit libertatea.ro.
Chiar dacă documentele au fost semnate încă din luna aprilie, oficialii Direcției Transporturi au intrat în posesia noilor adăposturi zilele trecute. Echipele de muncitori au fost trimise, astfel, pe traseu pentru a modifica stațiile vechi.
„Le-am instalat în câteva ore. Au venit ambalate, noi a trebuie să tăiem cu flexul construcțiile vechi și să le facem loc celor noi. În perioada următoare o să vină și restul elementelor care trebuie instalate. Am înțeles că niște bănci, coșuri de gunoi, din astea… Nu știm prea multe noi, poate șefu“, a declarat unul dintre muncitorii angrenați în lucrare, conform sursei menționate anterior.