Veste bună pentru un milion de români. Ministerul Muncii a făcut anunțul

Veste bună pentru un milion de români. Ministerul Muncii a făcut anunțul
Veste bună pentru un milion de români. Ministerul Muncii a făcut anunțul. Sursa foto: ebsradio.ro

Guvernul va aloca 1 milion de măști gratuite pentru românii fără adăpost și pentru familiile care trăiesc din ajutor social sau alocații pentru întreținerea familiei. Potrivit ministerului Muncii, în jur de 900000 de persoane vor beneficia de măștile de protecție gratuite.

Veste bună pentru un milion de români. Ministerul Muncii a făcut anunțul

Guvernul României a anunțat că va aloca 1 milion de măști pentru românii care nu au posibilități financiare. Ministerul Muncii a anunțat cine va beneficia de aceste măști. Măștile de protecție vor ajunge la persoane fără adăpost, la familiile asistate social sau care au alocații de întreținere a familiei.

Astfel, ministerul Muncii va încerca să identifice persoanele fără adăpost, dar și alte categorii de beneficiari, iar măștile vor fi distirbuite către fiecare agenție județeană care la rândul ei se va ocupa ca măștile să ajungă la persoanele respective.

Veste bună pentru un milion de români. Ministerul Muncii a făcut anunțul
Veste bună pentru un milion de români. Ministerul Muncii a făcut anunțul. Sursa foto: republica.ro

Câte familii vor beneficia de măștile gratuite

Oamenii fără adăpost vor putea să-și ridice masca gratuită de la serviciile publice de asistență socială, la trei zile după ce aceastea vor fi recepționate. Potrivit autorităților, în jur de 280.000 de familii beneficiare de ajutor social sau de alocații pentru susținerea familiei vor primi maștile gratuite, asta însemnând aproximativ 900.000 de persoane.

Începând cu data de 15 mai, în România, măștile de protecție au devenit obligatorii. Astfel, purtarea obligatorie a măștilor de protecție se va face în spațiile publice închise, precum și în mijloacele de transport în comun.

Cât este amenda pentru nepurtarea măștii în spațiile publice închise

Astfel, Guvernul va aloca cele 1 milion de măști gratuite pentru ca toată populația să respecte legea. În plus, organele de control pot să îi amendeze pe cetățenii care nu vor respecta aceste reguli, începând cu data de 18 mai, dată la care a intrat în vigoare starea de alertă.

Amenzile pentru cei care nu vor respecta legile impuse de starea de alertă variază între 500 și 2500 de lei.