Raed Arafat, sfat esențial pentru români. Masca de protecție trebuie purtată obligatoriu și în mașina personală. Care sunt condițiile

Raed Arafat, sfat esențial pentru români. Masca de protecție trebuie purtată obligatoriu și în mașina personală. Care sunt condițiile
Raed Arafa, sfat esențial pentru români. Masca de protecție trebuie purtată obligatoriu și în mașina personală. Care sunt condițiile

Medicul Raed Araft a vorbit luni seară despre modul în care putem contacta COVID-19 din mijloacele de transport publice sau personale, atunci când nu suntem atenți la respectarea anumitor măsuri de prevenție.

Folosirea mașinii personale este o decizie bună

Șeful Departamentului pentru Urgențe a lăudat inițiativa românilor de a se deplasa la serviciu sau în locurile unde au treabă cu mașina personală. Odată cu instituirea stării de alertă mai mulți cetățeni au început să meargă la muncă și să se deplaseze în oraș. Pentru a evita un grad de răspândire mai mare cu COVID-19, Raed Arafat susține că mașina personală constituie un avantaj, în detrimentul aglomerației din trafic.

Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.

Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate”, a spus Raed Arafat pentru Digi24.

Când trebuie să purtăm masca de protecție la noi în mașină

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne trage un semnal de alarmă cu privire la măsurile de prevenție luate în mașina personală. În ciuda mai multor recomandări venite din partea unor medici renumiți, Raed Arafat menționează câteva situații în care protejarea cu mască în autoturismul propriu este necesară.

De asemenea, secretarul de stat în MAI le amintește românilor să țină geamurile de la mașină întredeschise pentru ca aerul să poată circula și să fie proaspăt în permanență

Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a spus Raed Arafat. Un sfat perfect valabil și pentru călătoria cu taxi”, a adăugat el, la Digi24.