Veste bună pentru Simona Halep. Pe ce loc va încheia anul în ierarhia WTA

Veste bună pentru Simona Halep. Pe ce loc va încheia anul în ierarhia WTA
Simona Halep reușește să termine sezonul reintrând în Top 20 WTA

Veste bună pentru Simona Halep. Pe ce loc va încheia anul în ierarhia WTA. 2021 a fost unul dificil, în plan sportiv, pentru fostul lider mondial. Accidentarea la gambă a adus nenumărate consecințe nefaste, de la imposibilitatea de a participa la multe turnee majore, până la coborârea abruptă în ierarhia mondială a tenisului feminin. După ce a ieșit, pentru prima oră după 8 ani, din Top 20, Simona Halep are, după participarea la turneul de la Linz, un motiv de bucurie în această privință.

Veste bună pentru Simona Halep

Simona Halep a avut unul dintre cele mai dificile sezoane din cariera ei. A început 2021 de pe locul 2 în ierarhia mondială și a jucat sferturile de finală la Australian Open. Apoi, totul s-a dus, treptat, la vale. A venit grava accidentare la gamba stângă din luna mai, la Roma care a silit-o să ia o pauză de 3 luni. A pierdut participarea la turnee majore, dar și tot mai multe poziții în clasamentul WTA. A ieșit din Top 20, prima oră din 2013, ajungând până pe locul 22. După finala jucată la Transylvania Open, ea nu spera să reintre între primele 20 de jucătoare ale lumii nici dacă ar fi câștigat turneul de la Linz.

Vreau meciuri și sper să câștig câteva ca să îmi pot intra din nou în ritm. Îmi doresc să joc bine, la fel ca la Cluj, și să mă bucur! Până la urmă e ultimul turneu și nu am nicio așteptare majoră. Cred că sunt departe de Top 20, nu cred că m-ar ajuta nici măcar titlul de la Linz.

Pot spune că nu mă interesează foarte tare clasamentul în momentul de față. Mă interesează să îmi revin la ritmul meu și la nivelul pe care sunt convinsă că îl pot atinge din nou”, a declarat Simona Halep înaintea plecării în Austria.

Pe ce loc va încheia anul în ierarhia WTA

Simona Halep a avut un parcurs bun la Linz, deși italianca Jasmine Paolini a chinuit-o destul de mult în partida din sferturile de finală. Iar eforturile s-au simțit. Simona a renunțat să mai joace semifinala contra compatrioatei Jaqueline Cristian, din cauza unei accidentări la genunchi.

Din păcate, nu pot juca în semifinală în această seară după ce m-am accidentat la genunchi în meciul de ieri (n.r. cu Jasmine Paolini). Aş face orice ca să pot juca, dar este inflamat şi dureros şi să joc doar ar înrăutăţi situaţia. Vreau să le adresez un uriaș ”mulțumesc!” organizatorilor turneului și fanilor de aici pentru această săptămână fantastică. Sper să revin!”, a scris, Simona Halep, joi, pe contul personal de Facebook, cu câteva ore înainte de semifinală.

Pentru prima oră tot din 2018, Simona Halep termină un an fără să câștige vreun titlu WTA. Totuși, accederea în semifinale i-au adus 110 puncte în clasamentul mondial, dar și o veste bună. Soția lui Toni Iuruc termină anul reintrând în Top 20, chiar pe ultima poziție a acestuia. În plus, pentru performanța din Austria ea va primi un cec de 10.099 de dolari. Finala turneului de la Linz se va disputa, vineri, între românca Jaqueline Cristian (100 WTA) și americanca Alison Riske (73 WTA), de la ora 20.00.

Sursa foto: Facebook/Transylvania Open