Jaqueline Cristian face senzație în turneul de la Linz. Ce a reușit jucătoarea care pierduse, inițial, în calificările competiției

Jaqueline Cristian face senzație în turneul de la Linz. Ce a reușit jucătoarea care pierduse, inițial, în calificările competiției
Românca Jaqueline Cristian este, până acum, revelația turneului de la Linz

Jaqueline Cristian face senzație în turneul de la Linz. Competiția la care, astăzi, debutează Simona Halep și Emma Răducanu, are, până acum, o protagonistă neașteptată. Jaqueline Cristian a reușit să se califice deja în sferturile de finală ale competiției din Austria. Jucătoarea română de 23 ani, locul 100 WTA, a beneficiat de o conjunctură favorabilă extrem de rară și n-a ezitat să profite de ea.

Jaqueline Cristian face senzație în turneul de la Linz

Jaqueline Cristian face senzație în turneul de la Linz. Jucătoarea română de 23 de ani era clasată, înaintea competiției austriece, pe locul 100 mondial. Cristian a participat și la Transylvania Open de la Cluj-Napoca. Acolo, ea a pierdut clar în sferturi de finală în fața Simonei Halep, cu un dublu 1-6. Dar prestația ei generală l-a încântat pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta a fost de părere că jucătoarea născută în București este cea mai talentată jucătoare română din generația ei.

Jaqueline Cristian a fost nevoită, din cauza poziției în ierarhia WTA, să joace calificări, la Linz, pentru accesul pe tabloul principal. După un prim meci câștigat cu rusoaica Irina Kchromacheva (353 WTA), ea a pierdut în fața Lesiei Tsurenko, din Ucraina, în 3 seturi, scor 7-5, 4-6, 1-6. În mod normal, Jaqueline Cristian ar fi fost eliminată din competiție. Dar, în mod miraculos, pentru ea a început o serie de evenimente favorabile ce au schimbat tot contextul.

Ce a reușit jucătoarea care pierduse, inițial, în calificările competiției

Jaqueline Cristian a beneficiat, în primul rând, de forfait-ul declarat de Sorana Cîrstea. Favorită numărul 6 a competiției, iubita lui Ion Ion Țiriac a fost nevoită să renunțe la a mai lua startul în turneul la care a participat deja de 9 ori. Ea a suferit o ruptură musculară la gambă chiar în timpul antrenamentelor dinaintea începerii competiției.

Din cauza unei accidentări suferite acum 2 zile la antrenamente aici, în Linz, trebuie să mă retrag de la unul dintre turneele mele preferate. RMN-ul a arătat o ruptură în mușchiul gambei, așa că medicii m-au sfătuit să iau o pauză. Acesta este sportul și asta este viața, dar accept orice provocare stând în picioare și cu capul sus. E timpul să mă recuperez și să devin mai puternică pentru 2022”, a transmis Sorana Cîrstea, prin intermediul contului ei de Facebook.

Jaqueline Cristian a fost propulsată în locul Soranei, din postura de „lucky loser”, pe tabloul principal. În primul tur, ea a învins-o pe rusoaica Kamilla Rakhimova (117 WTA), scor 2-6, 6-2, 7-5. În turul următor, românca a avut, din nou, baftă. Adversara ei, suedeza Rebecca Peterson (84 WTA) a abandonat în primul set, la scorul de 5-1 pentru Cristian. Astfel, bucureșteanca a ajuns deja în sferturile de finală unde o va înfrunta pe câștigătoarea meciului dintre Anhelina Kalinina și Veronika Kudermetova. Cristian a urcat până pe locul 89 în clasamentul WTA Live și ar putea să o întâlnească pe Simona Halep în semifinalele competiției.

Sursa foto: Facebook/Transylvania Open