16 mai 2022 | 15:37

Veste bună pentru Simona Halep. Ce loc ocupă în ierarhia WTA

Sport
Veste bună pentru Simona Halep. Ce loc ocupă în ierarhia WTA
Simona Halep se pregătește să ia startul, săptămâna viitoare, în turneul de la Roland Garros la care a lipsit ediția trecută

Veste bună pentru Simona Halep. Fostul lider mondial se pregătește să ia startul, săptămâna viitoare, în turneul de la Roland Garros. Până atunci, românca își tratează în Franța accidentarea la gleznă suferită la Roma. În ciuda eșecului din turul 2 în fața americancei Danielle Collins, Simona Halep a adunat mai multe puncte decât anul trecut, când a fost nevoită să abandoneze în primul tur, după teribila accidentare la gamba stângă din partida cu Angelique Kerber.

Veste bună pentru Simona Halep

Veste bună pentru Simona Halep. Jucătoarea din Constanța a trecut peste primele două turnee de când a început colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou. Rezultatele au fost diferite, ea ajungând în sferturi la Madrid, dar a pierdut încă din turul 2 în competiția de la Roma.

Simona Halep a mărturisit într-un interviu pentru Tennis Majors că a fost la un pas să renunțe la cariera sa, în 2021 și nici 2022 nu l-a început prea încrezătoare că poate continua.

La 30 de ani, am crezut că e gata cariera mea și am fost aproape de retragere în acest an. De fapt, a fost anul trecut, după accidentarea suferită. La începutul anului 2022, m-am simțit puțin mai bine, dar nu eram foarte încrezătoare și am crezut că nu voi mai juca tenis. Nu am crezut că voi reveni la același nivel după accidentare, pentru că am lipsit patru luni”, a spus Halep pentru sursa citată.

Ce loc ocupă în ierarhia WTA

Simona Halep a dezvăluit că descoperirea Academiei Mouratoglou i-a oferit imboldul dea continua, regăsind pasiunea pentru tenis. Ea și antrenorul Patrick Mouratoglou au început să colaboreze oficial din 7 aprilie, Halep plătind sume imense pentru serviciile tehnicianului de 51 de ani.

„Ca de obicei, când este o colaborare nouă, vrei să vezi cum decurge, dacă există o încredere reciprocă, dacă este de succes. Este bine să ne oferim puțin timp. Dar până acum totul este excelent, din punctul meu de vedere. Sunt foarte fericit alături de Simona, o admir foarte mult, este incredibilă. Ce a realizat până acum este special, a fost lider mondial, a câștigat două turnee de Grand Slam.

Simt că este extrem de motivată să revină la cel mai înalt nivel, apoi să realizeze lucruri mai bune decât în trecut, dacă este posibil. Pentru mine, ca antrenor, este un vis să lucrez împreună cu o jucătoare care are acest istoric în circuit și această motivație”, a spus Patrick Mouratoglou, conform DigiSport.

Nu are puncte de apărat la Roland Garros

Simona Halep a început 2022 de pe poziția 20 a clasamentului mondial. De-a lungul primelor patru luni și jumătate a existat un soi de „du-te-vino” în raport cu Top 20 WTA, românca ieșind de câteva ori din ierarhia primelor 20 de jucătoare. Acum, conform ultimul clasament publicat de WTA, Halep ocupă locul 19, urcând două locuri după turneul de la Roma.

Pentru Halep urmează o perioadă în care poate aduna multe puncte. Anul trecut, din cauza accidentării suferite la Roma, ea nu a putut participa timp de 3 luni la competiții, inclusiv la Roland Garros și Wimbledon. Prin urmare, orice rezultat bun obținut în aceste turnee o pot ajuta să urce tot mai mult în clasamentul WTA. Halep a petrecut câteva zile în România, apoi a plecat în Franța pentru a-și trata accidentarea suferită la gleznă în partida cu Danielle Collins. Prima româncă după Halep din ierarhia mondială este Sorana Cîrstea, care ocupă locul 27.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro