Simona Halep, decizie radicală înainte de Roland Garros. Unde a plecat românca

Simona Halep, decizie radicală înainte de Roland Garros. Unde a plecat românca
Simona Halep a suferit o accidentare la gleznă în timpul partidei din turul 2 din cadrul turneului de la Roma

Simona Halep, decizie radicală înainte de Roland Garros. Fostul lider mondial a intrat în săptămâna premergătoare turneului de Grand Slam din capitala Parisului. După eliminarea în turul 2 al competiției de la Roma, românca a petrecut câteva zile în România. Dar, Simona Halep a renunțat rapid la tihna din familie, luând hotărârea să plece din nou din țară pentru a-și trata accidentarea la gleznă suferită la Roma.

Simona Halep, decizie radicală înainte de Roland Garros

Simona Halep, decizie radicală înainte de Roland Garros. Jucătoarea din Constanța nu a avut parcursul pe care și l-ar fi dorit în turneele de la Madrid și Roma. În primul a fost eliminată în optimi, iar în cel de-al doilea a pierdut în turul 2 în fața americancei Danielle Collins.

Simona Halep a rămas optimistă în privința viitoarelor rezultate, transmițând că va lupta în continuare pentru a reveni în elita tenisului feminin.

„De-a lungul carierei mele am luptat pentru ceea ce am crezut și pentru ceea ce am vrut să obțin. O voi face mereu, prin suișuri și coborâșuri. Sprijinul necondiționat pe care îl primesc de la mulți dintre voi înseamnă lumea pentru mine. Mulțumesc, lupta continuă”, a transmis Simona Halep, pe rețelele sociale, după eliminarea de la Roma.

Unde a plecat românca

Simona Halep a revenit în România pentru câteva zile, perioadă în care s-a bucurat de timpul petrecut în familie. Mai mult, ea s-a distrat cu noua sa pasiune, ski-jetul, cu care a făcut cîteva ture pe lacul Snagov, aflat în vecinătatea vilei sale.

Dar, Simona Halep a resimțit efectul accidentării la gleznă din partida cu Danielle Collins. Un pas greșit și românca a fost la un pas să repete teribila accidentare din 2021, din același turneu. Din fericire, ea s-a ales doar cu o entorsă ce îi împiedică, oricum, „funcționarea” la 100%.

Totuși, potrivit ProSport, accidentarea Simonei Halep este mai serioasă decât se aștepta sportiva. Detaliul pozitiv este dat de faptul că ligamentele gleznei nu sunt afectate în niciun fel. Românca resimte o ușoară sensibilitate la nivelul gleznei afectate, care este și puțin umflată.

Astfel, Halep a preferat să zboare în avans la Nisa, în Franța, unde va efectua mai multe tratamente de recuperare sub coordonarea mediului fizioterapeut Candice Gohier, specializat la „Institut de Formation en Masso-Kinesitherapie de Breck-sur-Mer”.

Conform sursei citate, Simona va rămâne la Nisa până marți, 17 mai, după care va zbura la Paris, unde va începe antrenamentele pentru Roland Garros. Grand Slam-ul francez este programat în intervalul 22 mai – 5 iunie. De altfel, Candice Gohier a fost cooptată în echipa româncei, în calitate de fizioterapeut, la recomandarea antrenorului Patrick Mouratoglou. Aceasta s-a ocupat de problemele Simonei încă din SUA, de la accidentarea suferită la Indian Wells, ce a împiedicat-o să ia startul la Miami.