Simona Halep, costuri mari cu Patrick Mouratoglou. Câți bani a cheltuit cu antrenorul francez

Simona Halep, costuri mari cu Patrick Mouratoglou. Câți bani a cheltuit cu antrenorul francez
Simona Halep îl plătește regește pe antrenorul francez Patrick Mouratoglou, cu care a început colaborarea pe 7 aprilie

Simona Halep, costuri mari cu Patrick Mouratoglou. Fostul lider mondial și faimosul antrenor francez și-au început colaborararea în 7 aprilie. Mutarea a luat prin surprindere lumea tenisului și i-a dat un nou imbold româncei în încercarea de a cuceri, încă o dată, „înălțimile” tenisului feminin. Simona Halep plătește, însă, și un preț piperat pentru serviciile tehnicianului de 51 de ani.

Simona Halep, costuri mari cu Patrick Mouratoglou

Simona Halep, costuri mari cu Patrick Mouratoglou. Jucătoarea din Constanța a început într-o manieră dezechilibrată colaborarea cu renumitul antrenor francez, ce datează din 7 aprilie. Românca a ajuns în sferturi, la Madrid, dar a pierdut în turul 2 la Roma, unde a suferit și o ușoară accidentare la gleznă.

Simona Halep nu și-a pierdut entuziasmul și a transmis că e gata să lupte în continuare în încercarea de a reveni în elita tenisului feminin.

„De-a lungul întregii mele cariere am luptat pentru ceea ce am crezut și pentru ceea ce am vrut să realizez. Voi face întotdeauna acest lucru, cu toate suișurile și coborâșurile. Sprijinul necondiționat pe care îl primesc de la mulți dintre voi înseamnă enorm pentru mine.

Vă mulțumesc, lupta continuă”, a scris Simona Halep pe Instagram.

Câți bani a cheltuit cu antrenorul francez

Despre Simona Halep, Patrick Mouratoglou a declarat că nu vede niciun motiv să nu mai poată câștiga încă un turneu de Grand Slam, mai ales la Roland Garros.

„Obiectivul este ca Simona să se uite într-o zi în urmă și să spună că a dat absolut tot pe teren. Să nu regrete nimic. A fost numărul 1 mondial și a câștigat turnee de Grand Slam (n.r Roland Garros – 2018 și Wimbledon – 2019). Nu e niciun motiv pentru care n-ar putea din nou să câștige French Open. E o campioană.

Vrea să îmbunătățească multe aspecte, încă are această foame de rezultate. Vrem să o ajutăm să revină la forma din trecut și avem o bază solidă pe care să lucrăm”, a spus Mouratoglou, conform Tennis Majors.

Pe Simona Halep, colaborarea cu Mouratoglou o costă scump, totuși. Potrivit Prosport, fostul antrenor al Serenei Williams primește 20.000 de euro săptămânal, pentru fiecare turneu la care a însoțit-o pe Halep. În plus, în contract au fost inserate și mai multe bonusuri de performanță, în baza unor criterii precum rezultatele de la Grand Slam-uri sau locul ocupat de româncă în clasamentul WTA. De asemenea, Mouratoglou primește și 10-12% din câștigurile încasate de Halep la turnee.

Tehnicianul e plătit cu 20.000 de euro pe săptămână

Simona Halep s-a antrenat, practic, în fiecare săptămână, începând din 7 aprilie, cu Mouratoglou, la academia acestuia ori a mers la cele două turnee. Ar fi vorba de 7 săptămâni care au costat-o deja 140.000 de euro, fiind greu de imaginat că pregătirea din Franța e făcută pe gratis. În plus, Halep a efectuat și recuperarea după accidentarea de la Indian Wells, tot la academia francezului. Chir și la ora actuală, ea se află acolo pentru a-și trata problema la gleznă apărută la Roma.

Până acum, Simona Halep a câștigat 182.826 de euro la cele două turnee unde l-a avut pe Mouratoglou antrenor, Madrid și Roma. În primul a adunat 169.650 de euro, pentru accesul în sferturi, unde a fost învinsă de Ons Jabeur. Doar 13.176 de euro a fost recompensa obținută la Roma, unde a pierdut în turul 2 cu americanca Danielle Collins. Aceasta ar însemna că în conturile lui Mouratoglou au intrat încă aproape 20.000 de euro, adică procentele cuvenite din premiile obținute de româncă. Un total de aproape 160.000 de euro, dintr-un câștig de puțin peste 180.000 de euro.

E drept, Simona Halep a câștigat în 2022 suma totală de 908.986 de dolari, conform WTA. Adică, aproximativ 865.000 de euro. Ea ocupă acum locul 3 în clasamentul „all-time” al câștigurilor obținute doar din tenis, cu 38.859.227 de dolari, devansând-o pe rusoaica Maria Sharapova.