Veste bună pentru români! Ce se întâmplă chiar acum la granița României

Veste bună pentru români! Ce se întâmplă chiar acum la granița României

Dacă în ultima perioadă la vama Nădlag și Nădlag 2 lumea a stat și câte 24 de ore pentru a putea reveni în țară, în sudul României, la punctule de frontieră cu vecinii bulgari, se pare că lucrurile s-au mai simplifcat.

Veste bună pentru români!

În urma unei întâlniri prin videocofnerință dintre miniștrii de externe, român și bulgar, s-au stabilit noi proceduri de trecere a graniței în ambele tronsoane, proceduri care s-au mai simplificat, față de cele de  până acum., astfel că Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în discuția avută joi cu Ekaterina Zaharieva, viceprim-ministru și ministru al afacerilor externe al Republicii Bulgaria, s-a stabilit ca procedura de tranzit a cetățenilor români prin teritoriul Bulgariei să fie simplificată, reducându-se timpii de așteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei.

Ce se întâmplă chiar acum la granița României

Principalul subiect de discuție dintre cei doi oficiali a fost acela al procedurilor de tranzitare a teritoriului Bulgariei de către cetățenii români, soluția propusă de partea română fiind acee a fluidizării traficului, prin reducerea timpului de așteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei. După convorbire MAE a emis un comunicat către presă prin care se anunțau deciziile laute de cele două părți.

„În seara zilei de joi, autoritățile bulgare au adoptat o nouă reglementare, printr-un Ordin al Ministrului Sănătății al Republicii Bulgaria, prin care este eliminată cerința aplicabilă anterior, prin care persoanele care doreau să tranziteze teritoriul Republicii Bulgaria puteau să o facă doar în urma transmiterii de către misiunile diplomatice sau consulare ale statului de cetățenie a unei notificări către Ministerul bulgar al Afacerilor Externe care să se ateste scopul exclusiv de tranzitare.

Noul Ordin prevede că persoanele aflate în tranzit urmează a-și asuma, printr-o declarație pe proprie răspundere, că tranzitul are ca scop exclusiv tranzitarea teritoriului bulgar și că se garantează părăsirea neîntârziată a teritoriului Republicii Bulgaria. Noua reglementare va fi aplicabilă din data de 22 mai 2020”, anunță MAE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI