Veste bună pentru mii de pensionari. Cum pot primi 650 de lei pe lună de la stat

Veste bună pentru mii de pensionari. Cum pot primi 650 de lei pe lună de la stat
Veste bună pentru mii de pensionari

Toți pensionarii care aleg să-și crească nepoții ar putea primi în plus 650 de lei pe lună de la stat, pe lângă pensie. Așa arată un proiect un de lege al unei ordonanțe de urgență, care a primit deja avizul favorabil de la comisiile speciale din cadrul Senatului, dar și din partea Consiliul Economic și Social.

Pensionarii ar putea primi 650 de lei pe lună în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească aceștia

Bunicii care își cresc nepoții și sunt pensionari și dovedesc acest lucru pot primi în plus pe lângă pensie un venit lunar de 650 de lună. De asemenea, aceștia trebuie să obțină mai întâi și acordul scris al părinților. Proiectul de lege a fost inițiat de către 24 de parlamentari, iar suma precizată mai sus nu se va impozita.

Pensionarii ar putea primi 650 de lei pe lună în plus
Pensionarii ar putea primi 650 de lei pe lună în plus

Indemnizaţia pentru creşterea nepotului/nepoatei se acordă pe bază de cerere a unuia dintre bunici, însoţită în mod obligatoriu de actele doveditoare privind calitatea solicitantului, relaţia acestuia cu nepotul/nepoata pentru care solicită dreptul şi acordul părinţilor”, se arată în expunerea de motive.

Pentru a obține acest beneficiu, pensionarii trebuie să depună la primăria de care aparțin o cerere. Indemnizaţia se va stabili începând cu data depunerii cererii şi va înceta odată cu încetarea dreptului la stimulentul de inserţie primit de mamă.

Dacă va fi adoptat, proiectul de Ordonanță care prevede acordarea sumei de 650 de lei lunar bunicilor care stau cu nepoții, va intra în vigoare din data de 1 ianuarie 2020. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să fie adoptat de Parlament și promulgat de președintele Klaus Iohannis. Ulterior, va fi publicat și în Monitorul oficial.

Reamintim că pensionarii au primit zilele trecute și o veste proastă în legătură cu pensiile care nu se vor mai cumula cu salariile, la propunerea lui Ludovic Orban. O asemenea măsăruă, a mai fost luată și în timpul guvernării lui Emil Boc în anul 2009.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI