17 oct. 2019 | 09:13

Câți bani lua Tamara Buciuceanu de la statul român. Primea indemnizație de merit, din 2004

Știri generale
Câți bani lua Tamara Buciuceanu de la statul român. Primea indemnizație de merit, din 2004

Marea actriță a murit pe 15 octombrie, la Spitalul Elias, din Capitală, la vârsta de 90 de ani. Tamara Buciuceanu a fost internată la începutul acestei luni în spital, din cauza unei probleme cardiace mai vechi pe care o avea. Vestea a întristat întreaga țară, actrița fiind considerată o legendă a teatrului și filmului românesc.

Câți bani lua Tamara Buciuceanu de la statul român

Câți bani lua Tamara Buciuceanu de la statul român. Primea indemnizație de merit, din 2004

Tamara Buciuceanu primea o indemnizație de merit lunară, din partea statului român

Pentru că de câțiva ani era ieșită la pensie, Tamara Buciuceanu-Botez primea și o indemnizație de merit, încă din anul 2004, din partea statului român. Actrița a încasat o indemnizaţie de merit pentru contribuţia artistică, la cel mai înalt nivel. Considerată una dintre legendele generației de aur, aceasta a primit indemnizația specială, care se acordă pentru realizări deosebite. I-a fost recompensată și notorietatea din plan cultural și artistic, al științei și sportului. Mai mult, suma lunară care îi revenea Tamarei Buciuceanu era cea de de 4.350 lei. Ceea ce înseamnă că actrița primea o sumă ce reprezintă de trei ori valoarea salariului minim brut din România.

Indemnizația de merit este suportată de la bugetul de stat, iar în momentul de față, fiecare dintre beneficiari încasează, în fiecare lună, această sumă de 4.350 de lei. Actrița care a decedat la 90 de ani a început să primească acei bani încă din luna martie, în anul 2004. Pe atunci, numele său a apărut pe aceeași listă cu alte 1.500 de personalități din România, fiind întocmită de către Ministerul Culturii şi Cultelor şi Academia Română.

„Indemnizaţia se acordă pe viaţă, este lunară, are valoarea a trei salarii medii pe economie (în total – aproximativ 8 milioane şi jumătate) şi se impozitează, ceea ce înseamnă în prezent o sumă netă de circa 6 milioane de lei pe lună”, scria pe atunci presa din România.

Mai este posibil și ca actrița să fi încasat alți bani, lunar, din drepturi de autor pentru piesele sale de teatru radiofonic. În ultimii ani, aceasta nu a mai urcat pe scenă, iar din cauza problemelor de sănătate, s-a retras din lumina reflectoarelor, potrivit wowbiz.ro.

Actrița, premiată pentru întreaga carieră

Pe data de 10 august 2019, Tamara Buciuceanu și-a serbat ultima aniversare și era vizibil schimbată. Cu o zi înainte, actrița de renume primea vizita oficială din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, când i-a fost înmânată și o diplomă de excelență. Actrița a fost recompensată pentru deceniile petrecute pe scenă și pentru întreaga sa activitate din plan artistic.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro