Veste bună pentru Borcea! Cum ar putea fostul acționar de la Dinamo să scape de închisoare

Cristi Borcea vrea să scape de închisoare. Cererea de eliberare condiționată se judecă pe 10 septembrie

Cristi Borcea a primit o veste bună în închisoare. Comisia de eliberări condiționate din cadrul Penitenciarului Jilava a dat aviz favorabil cerererii înaintate de fostul acționar de la Dinamo, iar instanța va decide pe 10 septembrie dacă Borcea poate fi eliberat condiționat.

Cristi Borcea vrea să scape de închisoare. Cererea de eliberare condiționată se judecă pe 10 septembrie

Omul de afaceri se află în prezent încarcerat în Penitenciarul Jilava, după ce a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje și terenuri din Constanța, în același dosar fiind condamnat și fostul edil Radu Mazăre. Instanța a mai dispus confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la Cristi Borcea, care a fost găsit vinovat de prejudiciera statului român cu suma de 28 de milioane de euro.

Curtea de Apel București a stabilit, pe 18 martie, că Borcea trebuie să execute o condamnare de 7 ani și 6 luni de închisoare cu executare, după ce a contopit pedeapsa primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri cu cea din dosarul transferurilor din fotbal. Din această pedeapsă i s-a scăzut timpul petrecut în închisoare (04.03.2014 – 02.07.2018 și 08.02.2019 – prezent).

Joi, 5 septembrie, Cristi Borcea a făcut cerere de eliberare condiționată. După ce a analizat cererea, Comisia de eliberări condiționate a decis să dea aviz favorabil, întrucât fostul acționar de la Dinamo își execută pedeapsa în regim deschis și prestează muncă în penitenciar. Cererea lui va ajunge în instanță pe 10 septembrie, judecătorii fiind cei care vor decide dacă Borcea scapă de închisoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI