Se apropie ziua cea mai importantă pentru Cristi Borcea. Fostul șef de la Dinamo, la un pas de libertate

Se apropie ziua cea mai importantă pentru Cristi Borcea. Fostul șef de la Dinamo, la un pas de libertate

Ziua cea mare pentru Cristi Borcea vine cu pași mărunți. Fostul șef de la Dinamo este din ce în ce mai aproape de libertate.

Se apropie ziua cea mai importantă pentru Cristi Borcea

În data de 10 septembrie, Borcea își pune cărțile pe masă. Fostul șef de la Dinamo se va prezenta la Judecătoria Sectorului 4 București, unde se va analiza în instanță cererea sa de eliberare condiționată. Încarcerat la Rahova, ca urmare a procesului penal ce a vizat retrocedările ilegale de terenuri din Constanța, dinamovistul a aflat, surprins, că peste câteva zile se va discuta revenirea sa în libertate.

Se apropie ziua cea mai importantă pentru Cristi Borcea. Fostul șef de la Dinamo, la un pas de libertate
Potrivit datelor depuse, Borcea are 5 ași în fața instanței

Conform argumentației avocaților săi, șansele ca el să revină la familia sa sunt foarte mari. De menționat este că solicitarea de eliberare condiționată a fost făcută imediat cum afaceristul a ajuns din nou în spatele gratiilor, la finalul lunii mai, pe motiv că a ispășit fracția de două treimi din pedeapsă.

Potrivit datelor depuse, Borcea are 5 ași în fața instanței:

  1. Efectuarea fracției din pedeapsă de 2/3 – afaceristul a executat 2230 de zile, echivalentul a 6 ani și 2 luni, inclusiv zilele câștigate prin recursul compensatoriu și prin munca prestată în penitenciar.
  2. Stăruința în muncă. În pofida problemelor de sănătate des amintite, fostul acționar al echipei Dinamo a muncit la toate penitenciarele în care a fost încarcerat, drept pentru care a primit 35 de recompense, la care s-au adăugat și permisii de ieșire din închisoare și 363 de zile câștig.
  3. Conduita din spatele gratiilor. Borcea nu figurează cu nicio sancțiune disciplinară, ba chiar a pus umărul în total la peste 150 de activități socia-educative, cum ar fi: concursuri tematice, cursuri, recenzii de cărți etc.
  4. Achitarea prejudiciului. Dinamovistul a plătit, din proprie inițiativă, obligațiile civile rezultate în urma hotărârilor de condamnare, anume de 10.000.000 de lei, reprezentând despăgubiri civile și măsura confiscării speciale stabilite de instanță.
  5. Circumstanțele personale – lipsa antecedentelor penale, operația pe cord prin aplicarea unui bypass coronarian multiplu suferită în 2012, faptul că soția sa a născut două fete gemene, la care se adaugă și chestiunea că are 9 copii, dintre care 8 minori, iar toți se află în întreținerea sa.

„Petentul a învederat faptul că, în opinia sa, cea mai importantă dovadă de îndreptare o reprezintă împrejurarea faptului că s-a prezentat la locul de detenție imediat după pronunțarea hotărârilor de condamnare, însă și comportamentul său adecvat avut pe toată perioada detenției, respectând cu maximă seriozitate programul de revenire în penitenciar, ca urmare a permisiilor acordare”, se arată în motivare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI