09 nov. 2023 | 10:41

Verifică dacă ai ploșnițe de pat în aceste locuri din casă. Se ascund foarte bine

Diverse
Verifică dacă ai ploșnițe de pat în aceste locuri din casă. Se ascund foarte bine
Prevenirea invaziilor de ploșnițe este esențială

În ultimii ani, tot mai mulți români s-au plâns de adevărate invazii de ploșnițe. Dar, nu trebuie să te sperii prea tare. Tot ce trebuie să faci este să verifici dacă ai ploșnițe de pat în aceste locuri din casă, având în vedere că insectele se ascund foarte bine. Citește mai departe și află cum scapi de ele.

Au fost adevărate invazii de ploșnițe

Prezența ploșnițelor de pat este o problemă globală emergentă. De fapt, între lunile ianuarie și septembrie 2023, infestările cu aceste insecte au crescut cu 71% față de aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor furnizate de studii recente.

Citește despre: Ingredientul din bucătărie care te scapă rapid de ploșnițe. Ce să pui în colțurile casei și la geamuri

Trebuie remarcat faptul că temperaturile ridicate și utilizarea încălzirii favorizează proliferarea ploșnițelor, astfel încât trebuie să se acorde o atenție deosebită în lunile de toamnă și de iarnă, se mai arată în studiile publicate.

Verifică dacă ai ploșnițe de pat în aceste locuri din casă. Se ascund foarte bine

Infestările cu aceste insecte au crescut cu 71%

Verifică dacă ai ploșnițe de pat în aceste locuri din casă

Ploșnițele, cunoscute sub denumirea științifică de Cimex lectularius, sunt insecte mici care se hrănesc cu sânge uman, deși pot mușca și alte mamifere sau păsări.

Deși introducerea pesticidelor la mijlocul secolului trecut a contribuit la reducerea semnificativă a prevalenței acestora, în ultimii ani, infestările au devenit tot mai frecvente în țările dezvoltate, inclusiv în România, din nefericire.

Află și: Plantele care te scapă de ploşniţe. Le ţine la distanţă, unde trebuie să le pui

De obicei, aceste insecte se ascund în locuri apropiate de paturi sau canapele, așteptând momentul potrivit pentru a mușca oamenii în timp ce dorm.

”Ele sunt cele mai active noaptea, mai ales între două și cinci dimineața. Ele sunt atrase de căldură și de dioxidul de carbon.”, spun specialiștii.

De obicei, ploșnițele sunt active pe tot parcursul anului, dar dacă temperatura scade sub 16 grade, intră într-o stare de inactivitate până când condițiile de mediu devin din nou favorabile. Oricât de incredibil ar părea, ele pot supraviețui fără să se hrănească pentru o perioadă de până la un an.

Verifică dacă ai ploșnițe de pat în aceste locuri din casă. Se ascund foarte bine

”Ele sunt cele mai active noaptea, mai ales între două și cinci dimineața.”

Unul dintre semnele principale pentru a detecta o infestare cu ploșnițe sunt petele întunecate de pe așternuturi și alte suprafețe. Aceste insecte mușcă undeva pe piele pentru a suge sângele și apoi se deplasează pentru a continua să se hrănească, așa că mușcăturile apar de obicei în linie.

Prevenirea invaziilor de ploșnițe este esențială

Este esențial să preveii pătrunderea insectelor în locuință, iar o măsură importantă este să eviți să iei canapele, fotolii, saltele de pe stradă. Chiar dacă această mobilă pare a fi în stare bună, ea ar putea adăposti în interior invazii de ploșnițe, ceea ce ar putea duce la o infestare în casă.

În plus, este esențial să ne obișnuim să nu punem rucsacuri, genți și valize pe saltele și canapele pentru a preveni apariția insectelor. Aceste obiecte care sunt folosite în exterior, atunci când intră în contact cu patul sau mobilierul, găsesc mediul perfect pentru a se reproduce și a se hrăni.

Descoperă și: Cum scapi de ploșnițele de pat. Este invazie și în România

Dacă nu știi nimic despre prevenirea invaziilor de ploșnițe, nu-ți face, griji, nu ești singurul. De fapt, mulți proprietari de locuințe se află în aceeași barcă. Dar, prin educare cu privire la pașii practici, poți păstra casa fără ploșnițe. Iatăcâteva moduri de a preveni invaziile de ploșnițe.

Aspiră în mod regulat podelele și tapițeria

Aspirarea podelelor și a tapițeriei cel puțin o dată pe săptămână este un prim pas bun pentru a preveni o infestare cu gândaci de pat. Aceste creaturi enervante iubesc suprafețele moi. Se ascund adesea în marginile mobilei și de-a lungul cusăturilor covoarelor.

Acordând o atenție deosebită acestor zone atunci când aspiri, poți evita invaziile de ploșnițe  înainte ca acestea să se înmulțească. Asigură-te doar că golești sacul într-un coș de gunoi în aer liber după ce ai terminat.

Păstrează dezordinea la minimum

Un mit comun despre insecte este acela că aceștia trăiesc doar în locuri murdare și dezordonate. În realitate, ploșnițele își vor găsi drumul în orice spațiu care oferă căldură, hrană și dioxid de carbon.

Verifică dacă ai ploșnițe de pat în aceste locuri din casă. Se ascund foarte bine

Prevenirea invaziilor de ploșnițe este esențială

Dar o casă dezordonată le poate oferi mai multe ascunzători, permițând ca o infestare să crească nedetectată. De aceea, este o idee bună să ordonezi casa făcând următoarele:

  • Pune obiectele de care nu ai nevoie în recipiente de plastic
  • Lăsând spațiile de pe podea libere de orice altceva în afară de mobilă
  • Depozitarea recipientelor în dulapuri în loc de sub paturi
  • Reducând dezordinea, îți va fi, de asemenea, mai ușor să verifici dacă există ploșnițe.

Ce trebuie să faci dacă prevenirea invaziilor de ploșnițe eșuează

Din nefericire, există întotdeauna o mică șansă ca eforturile de prevenire a invaziilor de ploșnițe să eșueze.

Vezi și: Cât costă o dezinsecție pentru ploșnițe. Ce tarife percep firmele din București pentru o garsonieră sau un apartament

Dacă se întâmplă acest lucru, următorul pas este să contactezi o companie de dezinsecție. Aceștia vor fi capabili să efectueze tratamentul necesar pentru a te scăpa de aceste creaturi enervante.

Concluzie

Dacă știi că este posibil să ai în casă o invazie de ploșnițe, ține cont de aceste sfaturi și ia măsuri imediat, altfel există riscuri majore.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Documentul care le făcea viața grea românilor. Totul se schimbă din 2025
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro