31 oct. 2023 | 22:32

Ingredientul din bucătărie care te scapă rapid de ploșnițe. Ce să pui în colțurile casei și la geamuri

Utile
Ingredientul din bucătărie care te scapă rapid de ploșnițe. Ce să pui în colțurile casei și la geamuri
Cel mai bun mod de a scăpa de ploșnițe este un tratament cuprinzător

După o zi lungă, casa ta ar trebui să fie un mediu liniștitor în care să te poți relaxa. Din păcate, prezența ploșnițelor poate transforma situația într-una imposibilă. Dar nu te stresa prea mult, deoarece ăți propunem ingredientul din bucătărie care te scapă rapid de ploșnițe. Citește mai departe și vezi despre ce este vorba.

Ploșnițe sunt un adevarat inamic al casei tale

Ploșnițele sunt insecte minuscule, având o lungime cuprinsă între cinci și șapte milimetri. Au aproximativ aceeași mărime și formă ca o sămânță de măr.

Vezi și: Plantele care te scapă de ploşniţe. Le ţine la distanţă, unde trebuie să le pui

Aceste insecte de formă ovală sunt renumitepentru că mușcă și provoacă mâncărimi roșii și umflături pe piele. De asemenea, pot duce la alte efecte nedorite asupra sănătății, cum ar fi insomnia și anemia.

Ingredientul din bucătărie care te scapă rapid de ploșnițe. Ce să pui în colțurile casei și la geamuri

Ploșnițele sunt insecte minuscule

S-ar putea să vă surprindă să aflați că ploșnițele, sau gândacii de pat, nu sunt atrase de o casă murdară sau de resturile de mâncare care zac prin preajmă. În schimb, ele sunt în căutare de sânge.

Acești dăunători nu zboară și nici nu sar, dar totuși reușesc să își facă loc în nenumărate case în fiecare an. Continuă să citești pentru a afla ce atrag ploțnițele în casa ta și cele mai bune metode de a-i ține departe.

Ce atrag ploțnițele în casa ta

Chiar și cele mai curate case pot avea infestări de ploșnițe. Le puteți lua din aproape orice loc public. De asemenea, puteți lua  în taxiuri, trenuri, mașini, autobuze și nave de croazieră, deoarece acești gândaci oportuniști caută surse de hrană. Dacă nu reușesc să găsească o sursă de hrană, se deplasează până când găsesc una.

De asemenea, este destul de ușor să aduci acasă, fără să știi, ploșnițe, deoarece aceștia sunt experți în a găsi locuri unde să se ascundă. Când ajungeți acasă din călătorii, inspectați-vă hainele pentru a vedea dacă aveți aceste insecte și spălați totul la căldură mare.

Află despre: Cum scapi de ploșnițele de pat. Este invazie și în România

Atunci când stați la hotel, puteți, de asemenea, să vă țineți hainele departe de podea, ca o precauție suplimentară. De cele mai multe ori, este aproape imposibil să vă dați seama exact de unde ați luat ploșnițe.

Chiar dacă sunteți conștienți de semnele și verificați cu sârguință dacă nu le găsiți, acești dăunători minusculi pot face autostopul în casa dumneavoastră pe orice obiect, persoană sau animal de companie care intră.

Dar, ca orice insectă, și aceasta are parte de un leac, cu ajutorul căruia putem scăpa rapid și eficient de ele, și aici intervine ingredientul din bucătărie care te scapă rapid de ploșnițe.

Care este ingredientul din bucătărie care te scapă rapid de ploșnițe

Confomr specialiștilor, ploșnițele sunt dăunători cu infestare încrucișată. Acest lucru înseamnă că, dacă vizitați din greșeală un loc infestat, aceste insectese pot agăța de hainele dumneavoastră și se pot răspândi cu ușurință în casă.

Fiind mici și greu de reperat, pot fi și greu de eliminat, dar există ingredientul din bucătărie care te scapă rapid de ploșnițe, și anume scorțișoara ca instrument de combatere a dăunătorilor.

Ingredientul din bucătărie care te scapă rapid de ploșnițe. Ce să pui în colțurile casei și la geamuri

Ploșnițele sunt dăunători cu infestare încrucișată

Scorțișoara, un condiment utilizat în mod obișnuit la gătit și la copt, emană un miros aromat și un gust unic. Pe lângă faptul că are numeroasele sale beneficii pentru sănătate din consumul uman, scorțișoara a fost folosită de gospodării și ca o formă de metodă de combatere a dăunătorilor.

Află și: Cât costă o dezinsecție pentru ploșnițe. Ce tarife percep firmele din București pentru o garsonieră sau un apartament

Unii oameni folosesc de fapt scorțișoara, cuișoarele, pentru a respinge ploșnițele, furnicile, printre mulți alți dăunători casnici. Este acest condiment util pentru a ajuta la îndepărtarea acestora și sunt eficiente în a le îndepărta.

Este scorțișoara eficientă în respingerea insectelor?

Cercetările au arătat că, după pulverizarea unui produs pe bază de scorțișoară, ploșnițele vor avea tendința de a evita zona tratată. Vestea proastă este că, în cadrul aceleiași cercetări, s-a constatat că, în cazul în care insectele își detectează gazda, aceștia vor ignora zona tratată.

Ingredientul din bucătărie care te scapă rapid de ploșnițe. Ce să pui în colțurile casei și la geamuri

Scorțișoara eficientă în respingerea insectelor

Chiar dacă scorțișoara ajută la respingerea lor din zonă, nu înseamnă că aceste insecte vor sta departe pentru totdeauna.

Citește despre: De ce să pui scorțișoară în fața casei în octombrie. Trucul care te ajută să ai noroc și bani mulți

Ploșnițele pot evita pur și simplu zona în care este plasată scorțișoara, și se îndepărtează și se deplasează pentru a găsi un alt loc din casă potrivit pentru împerechere și reproducere.

Cum să scapi de ploșnițe în mod corespunzător

Deoarece abordările casnice de combatere a dăunătorilor pot oferi doar o soluție temporară pentru eliminarea ploșnițelor, este esențial să angajați o companie profesionistă de combatere a dăunătorilor.

Vezi și: Cum îți dai seama dacă ai ploșnite în pat. Un specialist îți spune unde să te uiți de urgență

Acestea dispun de experți specializați care pot inspecta casa pentru a detecta prezența insectelor, pot determina gravitatea infestării și pot aplica o soluție reziduală de pulverizare și de abur pentru a elimina în mod eficient gândacii de pat.

Concluzie

Cel mai bun mod de a scăpa de ploșnițe este un tratament cuprinzător care combină atât metoda de pulverizare, cât și cea cu aburi. Aburul puternic elimină insectele adulte, larvele și ouăle prin șoc termic.

Pulverizarea reziduală pe zonele frecvent infestate, cum ar fi plinta pereților, zonele cu mochetă, fisurile sau crăpăturile acoperă în mod adecvat toate punctele fierbinți unde s-ar putea afla aceste insecte.

Parteneri
La ce vârstă ies femeile la pensie după noua lege a pensiilor!? Se aplică începând de AZI, 1 septembrie
Redactia.ro
Anca Țurcașiu, cea mai mândră bunică! Nepoțica ei a fost botezată: „Sunt extrem de fericită că las în urma mea viață!”
Click.ro
Vești rele de pe Frontul de Est, unde Ucraina pierde: „Apărarea e atât dezorganizată, încât rușilor nu le vine să creadă că înaintează”
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
Val de comentarii după cea mai recentă apariție a Nicoletei Luciu. 'Nu te mai recunosc' Cum arată acum vedeta / FOTO
Unica.ro
Cum puteți păstra cartofii în casă fără să încolțească. O metodă ingenioasă și foarte ieftină
EVZ.ro
Iustina de la Insula Iubirii, imagini emoționante cu burtica de gravidă! Fosta concurentă naște în scurt timp | FOTO
Spynews
S-a mai stins o stea! A murit marea doamnă a filmului: Una din cele mai bune actrițe ale generației
Capital.ro
Cristina de la Insula iubirii, adevărul despre relația ei cu Andrei după finala showului. Ce nu s-a văzut la TV: „Nu și-a propus să mă înșele”
Avantaje
ANAF face PRĂPĂD. Toate persoanele fizice sunt vizate, iar datele SUNT PUBLICE
Mediaflux
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Ce a ales Diandra să facă cu tatuajul identic cu al lui Andrei. Ispita nu s-a abținut de la răspuns
Antena 1
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii
Impact.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro