Verdict final în cazul bebelușului din Suceava care a murit imediat după Botez. Medicii legiștii au spus tot adevărul

Verdict final în cazul bebelușului din Suceava care a murit imediat după Botez. Medicii legiștii au spus tot adevărul
Verdict final în cazul bebelușului din Suceava care a murit imediat după Botez

Raportul medico-legal al necropsiei efectuate asupra micuțului Iustin a fost trimis familiei. Bebelușul a murit la botez, după scufundarea în cristelniță. Raportul arată că moartea sa a avut alte cauze.

Bebeluș mort după botez

Bebelușul de doar șase săptămâni ar fi înghițit foarte multă apă. Medicii de pe ambulanța SMURD au ajuns de urgență la fața locului unde au efectuat manevre de resuscitare. Incidentul a avut loc în Suceava, la biserica „Sfinții Constantin și Elena”. După ce au constatat că starea celui mic se înrăutățește, părinții au sunat la 112.

„Un copil de o lună și jumătate a fost găsit în stop cardio-respirator la biserică după botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. A ajuns în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, declara duminică seara doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, a declarat că bebelușul a murit duminică noaptea, în jurul orei 1. S-a schimbat încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt în desfășurare pentru ucidere din culpă.

„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu

Medicii legiști au dat verdictul

Medicii legiști afirmă că moartea copilului a fost non-violentă și s-a datorat insuficienței respiratorii pe fondul unei pneumonii interstițiale. De asemenea, au precizat că pruncul era născut prematur, nevaccinat și nedispensarizat.

Duminică, 31 ianuarie, bebelușul a ajuns în stare critică la Spitalul Județean Suceava, imediat după slujba de botez. Din păcate, micuțul Iustin a murit a doua zi. Tatăl copilului este de părere că responsabil pentru moartea fiului său este preotul.

Medicul de pe SMURD care a ajuns la fața locului și a efectuat manevrele de resuscitare a declarat că a scos 110 ml de lichid de consistența apei din plămâni. De asemenea, tatăl a declarat că înainte de botez, bebelușul a fost alăptat.

Înainte de a fi băgat de preot în cristelnița plină cu apă, se poate observa pe imaginile video cum bebelușul plângea foarte tare. Apoi, când a fost scos din apă, a fost pus în brațele nașei. În acel moment, copilul nu a mai scos sunete atât de puternice.

Ancheta procurorilor va stabili cu exactitate cine este vinovat de moarte bebelușului. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă, preotul dobândind calitatea de suspect.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI