Vedetele din România care au strâns 10 ani de închisoare, cu suspendare. La prima boacănă, pot ajunge după gratii!

Vedetele din România care au strâns 10 ani de închisoare, cu suspendare. La prima boacănă, pot ajunge după gratii!
Cinci vedete condamnate „cu suspendare” riscă să ajungă după gratii dacă mai au probleme cu legea

Cinci vedete certate cu legea au ajuns pe mâna autorităților și, chiar dacă nu au ajuns în spatele gratiilor din prima, au rămas cu dosare în care au fost condamnate la ani de închisoare cu suspendare. Asta înseamnă că, la o nouă abatere, pedeapsa cu suspendare se va cumula cu noile sancțiuni și că se vor executa fără drept de apel. Cinci vedete de la noi au reușit „performanța” de a aduna aproape zece ani de închisoare cu suspendare.

Vedetele din România care au strâns 10 ani de închisoare, cu suspendare

După opt ani de la deschiderea dosarului de trafic de influență pe numele lui, actorul Florin Petrescu, alias „Axinte” de la grupul umoristic „Vacanța Mare”, și-a recunoscut fapta și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției. Prin soluția dată de Tribunalul București, „în temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, inculpatul Petrescu Florin va presta o munca neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, fie la Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, fie la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 6, Serviciul de Probațiune București urmând să desemneze instituția unde condamnatul va presta munca neremunerată în folosul comunității”, se arată în decizie.

Axinte condamnat la închisoare
Axinte de la Vacanța Mare a fost condamnat la închisoare

Axinte de la Vacanța Mare le-a promis judecătorilor să respecte legea

Potrivit sentinței, Florin Petrescu a declarat judecătorului că ii pare rău pentru ce s-a întâmplat, că „este prima dată când se afla în fața instanței si speră să fie și ultima dată”. Judecătorul i-a pus în vedere actorului, că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credință, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligațiile impuse, va revoca suspendarea și va dispune executarea pedepsei. Florin Petrescu a fost condamnat într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență, iar potrivit DNA, actorul a fost denunţat de managerul spitalului Malaxa, Florin Secureanu. El ar fi fost trimis de Dan Diaconescu să discute cu Secureanu despre o „sponsorizare” a postului TV, în contextul în care OTV difuza o emisiune cu presupuse nereguli financiare existente la Spitalului clinic „Nicolae Malaxa” din București.

Ilie-Nastase-4-1
Ilie Năstase

Ilie Năstase și Simona Sensual au condus cu carnetul suspendat

Axinte nu este singura persoană publică care a scăpat ca prin urechile acului de închisoare. Și tenismenul Ilie Năstase a fost condamnat la 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Sectorului 1. El este acuzat de conducerea unui vehicul în stare de ebrietate și de sustragere de la prelevarea de probe, după ce un echipaj de poliție l-a oprit și a constatat aceste fapte. De asemenea, în aceeași zi, a fost surprins din nou în trafic, de data această la bordul unui scuter, deși permisul lui fusese suspendat.

Nici Simona Sensual nu a scăpat de dosar penal, pentru aceeași infracțiune. Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au condamnat-o la un an de închisoare cu suspendare pentru că a condus, deși avea permisul suspendat. În fața instanţei, inculpata Simona Sensual a declarat că a recurs la această soluţie deoarece o dureau foarte tare sânii, după ce şi-a pus silicoane.

Mașina lui Cheloo, motiv de scandal între juratul iUmor și fani
Cheloo

Cheloo a recunoscut că a fumat „iarbă”

Cătălin Ştefan Ion, cunoscut drept Cheloo de la trupa hip-hop Paraziţii, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii în dosarul în care este cercetat pentru deținere și trafic de droguri. El a recunoscut în faţa procurorilor că a consumat marijuana, dar a spus că nu a vândut altcuiva. Pedeapsa propusă de procurori este de doi de închisoare cu suspendare.

Șerban Huidu, eșec total în instanță. Judecătorii au luat decizia total neașteptată
Șerban Huidu, eșec total în instanță. Judecătorii au luat decizia total neașteptată
Șerban Huidu și-a asumat un accident cu trei victime

Prezentatorul tv Șerban Huidu a fost și el condamnat la închisoare cu suspendare. Judecătoria Brașov l-a condamnat, în 29 iunie 2012, la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Sentința a fost atacată cu recurs, iar pe 7 februarie 2013, Curtea de Apel Brașov a majorat pedeapsa, la patru ani de închisoare cu suspendare. În motivarea sentinței, judecătorii Curții de Apel au precizat că „la individualizarea pedepsei aplicate, instanța de fond (Judecătoria Brașov – n.r.) a apreciat greșit asupra gradului de pericol social concret al infracțiunii comise și a acordat o pondere mult prea însemnată faptului că inculpatul este la prima confruntare cu legea penală, că a recunoscut fapta și că se bucură de o bună reputație”. Șerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morți. Magistrații au decis că pentru reeducare este necesară majorarea pedepsei de la doi ani și șase luni la patru ani de închisoare.