17 ian. 2020 | 14:28

Vedetele din România aleg tot mai des să fie incinerate. Lista este lungă, presărată cu nume grele de la noi

Monden
Vedetele din România aleg tot mai des să fie incinerate. Lista este lungă, presărată cu nume grele de la noi
Vedetele din România aleg tot mai des să fie incinerate

Incinerarea, subiect greu de dus, este alegerea multor oameni, grăbind un proces pe care nu și-l doresc după trecerea lor în neființă. Vedetele din România fac parte din această categorie, iar lista este lungă și presărată cu nume grele de la noi.

Vedetele din România aleg tot mai des să fie incinerate

Persoanele publice din România și familiile lor aleg tot mai des incinerarea în detrimentul înmormântării clasice, deși Biserica Ortodoxă se opune practicii și le interzice preoților să oficieze ultima slujbă în aceste cazuri.

Incinerația reprezintă unul dintre ritualurile funerare practicate de către comunitățile umane din toate timpurile și din majoritatea regiunilor geografice. Acest rit funerar constă în incinerarea defuncțiilor, resturilor rezultate în urma arderii fiind îngropate, fie direct în groapa funerară, fie într-un recipient funerar, cunoscut sub denumirea de urnă funerară. Practica este atestată încă din preistorie și pe tot parcursul perioadei și a celorlalte etape istorice.

Incinerare sau îngropare? Dorințele celui decedat și Biblia

  • Dorința celui decedat – Biblia conține exemple de persoane care au lăsat instrucțiuni cu privire la modul în care doreau să fie înmormântate, instrucțiuni care au fost apoi respectate de membrii familiei. (Geneza 50:4, 5; Exodul 13:19)
  • Obiceiuri – acesta este un factor important în luarea unei decizii. În timpurile biblice, se știa ca morții să fie puși într-un mormânt. Astăzi, decizia unei persoane ar putea depinde de obiceiurile locale, atât timp cât ea nu intră în contradicție cu principiile Bibliei.
Vedetele din România aleg tot mai des să fie incinerate. Lista este lungă, presărată cu nume grele de la noi

Zina Dumitrescu, Sergiu Nicolaescu și Andrei Gheorghe

  • Lege – Biblia nu îndeamnă să ascultăm de autoritățile laice. În unele zone, autoritățile emit legi privind serviciile funerare, noteaza jw.org. 

Au ales să fie incinerați

  • Creatoarea de modă Zina Dumitrescu a murit pe 28 martie 2019, la 82 de ani, în azilul unde și-a petrecut ultimii ani din viață. Băiatul acesteia a decis să incinereze trupul ei, în maximă discreție, chiar dacă Zina Dumitrescu deținea un loc de veci la Cimitirul Bellu din București. O parte din cenușa sa a rămas în posesia fiului ei, iar o altă parte a fost îngropată în curtea azilului din Ghermănești, la umbra unui liliac alb.
  • Andrei Gheorghe a murit pe 19 martie 2018 în urma unui infarct, la 56 de ani. Jurnalistul suferea de inimă de mai mulți ani și le-a spus apropiaților că dorește să fie incinerat când momentul tragic va veni.
  • Sergiu Nicolaescu a murit pe 3 ianuarie 2013, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat din 26 decembrie 2012. Soția regizorului a decis să îi incinereze trupul, potrivit dorinței sale.
Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro