Vedeta din România care și-a retras copiii cu sindromul Down de la grădiniță: ‘Un mediu toxic’

Vedeta din România care și-a retras copiii cu sindromul Down de la grădiniță: ‘Un mediu toxic’
Vedeta care si-a retras copiii cu Sindromul Down de la gradinita

Una dintre cele mai cunoscute voci ale României își strigă durerea pe rețelele sociale. Fosta câștigătoare de la Vocea României și-a retras copiii cu sindromul Down de la grădiniță, din cauza mediului toxic în care ar fi învățat cei mici. Cine este artista care trece prin momente extrem de delicate.

De ce și-a retras Cristina Bălan gemenii de la grădiniță

Cristina Bălan este una dintre cele mai cunoscute cântărețe din România. După ce s-a restras din trupa Impact, formație care a avut un imens succes în anii 2000, vedeta s-a concentrat pe viața de familie și creșterea copiilor săi care au fost diagnosticați cu Sindromul Down.

Fosta solistă a trupei Impact trece prin momente dificile și a vorbit, în repetate rânduri, despre problemele pe care le întâmpină în creșterea gemenilor săi care au Sindromul Down.

Cristina Bălan este convinsă că sistemul de învățământ românesc ar fi plin de prejudecăți și nu ar fi adaptat la nevoile minorilor săi, pe care societatea ar trebui să facă tot posibilul să-i integreze în colectiv.

„Pentru ei era un mediu toxic!”

Recent, fosta câștigătoare de la Vocea României Cristina Bălan și soțul ei și-au retras gemenii de la grădiniță, deoarece copiii lor ar fi dezvoltat un comportament agresiv pe care nu-l manifestaseră înainte.

„Pentru ei era un mediu toxic. Au luat o grămadă de chestii negative. Am ajuns în punctul în care de câte ori îi duceam acolo, simțeam că îi duc undeva cu forța, că nu sunt doriți în locul respectiv. De când s-a început școala după vacanța de Paști, noi nu i-am mai dus la școală.

mai mult rău le face. Au devenit mai închiși în ei, mai violenți. Ajunsesem să nu mai putem să comunicăm cu el. Ori de câte ori îi aduceam acasă. timp de un sfert de oră, 20 de minute, aruncau cu lucruri, se loveau între ei sau refulau cu energii negative.

Ei nu au avut deloc chestii de violență până să-i integrăm în comunitatea asta. Noi i-am tot dus, nu au fost ținuți izolați, să zici că a fost primul lor contact cu o comunitate.”, a explicat soțul artistei, Gabriel Bălan, la Antena Stars.

De asemenea, Gabriel Bălan a declarat că educatoarea i-a izolat pe gemenii săi deoarece nu ar fi știut cum să gestioneze situația într-un mod adecvat.

„Educatoarea neavând nici experiență de părinte, niciun minim de informație, adică o formare de cum să interacționezi cu copiii cu CES, adică Copii cu nevoi Educaționale Speciale, a ajuns să-i izoleze.”, a completat soțul Cristinei Bălan.