EXCLUSIV Prin câtă durere trece Cristina Bălan, mămica gemenilor cu sindrom Down! ”Tot timpul a fost o pandemie”

EXCLUSIV Prin câtă durere trece Cristina Bălan, mămica gemenilor cu sindrom Down! ”Tot timpul a fost o pandemie”
Cristina Bălan, despre durerea mămicii unor gemenii cu sindrom Down

Gabriel Bălan, soțul Cristinei Bălan, fostă câștigătoare la ”Vocea României” (PRO TV), ediția din 2015, a povestit, pentru Impact.ro, despre viața în pandemie, alături de gemenii lor, Matei și Toma, în vârstă de 8 ani, diagnosticați cu sindromul Down. “De când suntem părinți, mulți apropiați au dispărut în secunda doi, de lângă noi”, ne-a spus Gabriel, cu tristețe.

”Pentru noi, în ultimii ani, tot timpul a fost o pandemie. După ce au apărut copiii am văzut cum mulți oameni apropiați nouă au dispărut în secunda doi, de lângă noi”.

Gabriel și Cristina Bălan s-au căsătorit în 2012, iar după un an au devenit părinții a doi copilași, diagnosticați cu sindromul Down. Contactat de reporterii Impact.ro, Gabriel, soțul Cristinei Bălan, susține că viața lor nu s-a schimbat deloc, în pandemie, privind distanțarea, trăind într-un fel de izolare încă din 2013, anul nașterii gemenilor:

”Această perioadă nu este diferită. Trăim o perioadă în care mulți muncesc doar ca să supraviețuiască și, cam atât. Pentru noi, în ultimii ani, tot timpul a fost o pandemie. După ce au apărut copiii am văzut cum mulți oameni apropiați nouă au dispărut în secunda doi, de lângă noi. Copiii sunt foarte bine acum, a durat ceva timp până să le găsim o grădiniță, unde să se acomodeze.

Ne-a fost mai greu să îi integrăm la o grădiniță, într-un colectiv, dar am reușit și acum este bine. Merg de la ora 8.00 la 12.00 la grădiniță, îi luăm de fiecare dată și asta ne bucură mult. Oamenii se tem de ce nu cunosc! Foarte mulți asociază sindromul Down cu alte lucruri, pentru că nu cunosc.

În ultima perioadă, la grădiniță, au făcut diferite joculețe, și fiecare coleg trebuia să spună ce diferențe sunt între ei, iar colegii de grupă au spus ba ca el e blond si altu-i brunet, ba că este mai înalt decât el și m-am bucurat foarte mult că s-au integrat și nu se văd diferențele între ei și copilașii noștri”.

Cristina Bălan nu renunță la muzică, compune în pandemie: ”Avem un album la care lucrăm acum. Cristina scrie tot timpul piese de suflet”.

Cristina Bălan, fostă solistă în trupa Impact, nu renunță la muzică, nici în pandemie: “Avem un album la care lucrăm acum. Cristina scrie tot timpul piese de suflet. În perioada asta de pandemie am cumpărat o pianină, iar Cristina se descarcă acolo artistic. Eu m-am apucat de sculptat.

Acum ne chinuim să deschidem o asociație, cam în două săptămâni ne dorim să facem acest lucru. Ne-am gândit să numit asociația “Tabăra de zâmbete”. Pe lângă asta, o să fie un centru de tratament, ne dorim să le aducem o oază de liniște, să le zicem că nu sunt singuri și luptăm sub deviza ”, ni s-a mai confesat, pentru Impact.ro, Gabriel Bălan.