Vedeta din România care s-a tratat 10 ani de o boală deși nu o avea: „Diagnosticul a fost pus greșit”

Vedeta din România care s-a tratat 10 ani de o boală deși nu o avea: „Diagnosticul a fost pus greșit”
Anca Badiu s-a tratat timp de 10 ani de o boală pe care, de fapt, nu o avea

Se întâmplă şi la case mai mari. O vedetă din România s-a tratat 10 ani de o boală, deşi nu o avea. Cântăreaţa a povestit că diagnosticul pus de medici a fost unul greşit.

Boala de care s-a tratat degeaba un deceniu

Dacă la începutul anilor 2000, Anca Badiu era considerată una dintre cele mai frumoase cântăreţe din muzica românească, în urmă cu câţiva ani această a decis să se retragă din viaţa publică. Motivele sunt dureroase, iar problemele de sănătate au acaparat-o complet.

De curând, fosta membră a trupei Class a povestit că s-a tratat timp de 10 ani de o boală pe care, de fapt, nu o avea. Se pare că a fost vorba despre un diagnostic pus greşit de medici.

“La un moment dat, acum 10 ani, am avut niște crize în capul pieptului și aveam reflux gastro-esofagian. M-am dus la doctor doar că, ce să vezi? Mi-au pus un diagnostic greșit: hernie hiatală. Nu am avut pentru că am descoperit cu stupoare după 10 ani, după tratamente. Mi-au găsit o gastrită. Am făcut un tratament cu antibiotice. Am probleme cred că puțin cu fierea. Neavând această hernie hiatală, aveam probleme și cu gâtul, îmi veneau alimentele înapoi. Începând și dieta asta cu nutriționistul, am mâncat mai puțin. Deci diagnosticul a fost pus greșit”, a declarat Anca Badiu, la Antena Stars.

Motivul pentru care a decis să iasă din lumina reflectoarelor

Însă problemele de sănătate nu s-au oprit aici. Artista a povestit că se luptă cu depresia şi anxietatea de ani de zile, iar zecile de kilograme pe care le-a luat în timp au pus-o la pământ. Deşi într-un timp reuşise să slăbească peste 20 de kilograme, vestea că fratele său a murit a distrus-o. Mircea Badiu a fost găsit mort, în 2015, într-un parc din Spania. Se pare că acesta se afla în vacanţă când a suferit un infarct.

“M-am retras în contextul în care s-au petrecut evenimente destul de dureroase în viața mea. Am fost foarte apropiată de Mircea, fratele meu, pe care l-am pierdut într-un mod subit și asta a declanșat o suită de stări, cum ar fi anxietatea și depresia severă. Apoi am urmat tratamentul cu anti-depresie câțiva ani buni, kilogramele în plus, izolarea, ceea a făcut deliciul presei. Am fost surprinsă în anumite ipostaze, fotografiată, apărând astfel în multe articole, iar toate acestea nu m-au ajutat deloc. Ba dimpotrivă.

“Muzică fac și voi face întotdeauna, pentru că asta este ceea ce îmi place cel mai mult. Insă nu am simțit că este momentul să apar încă, deși am lucrat la piese noi. M-am retras pentru o perioadă, dar nu definitiv”, a povestit Anca Badiu pentru revista Ciao.