Vedeta din România care s-a retras din viața publică: ”M-am dus la muncă, nu la moșie” (exclusiv)

Vedeta din România care s-a retras din viața publică: ”M-am dus la muncă, nu la moșie” (exclusiv)
Vedeta din România care s-a retras din viața publică:

Ce vedetă s-a retras din viața publică. În vârstă de 84 de ani, este vorba despre un reprezentant de seamă al teatrului românesc, jucând în peste 40 de piese la teatrul ”Lucian Blaga” din Cluj, instituție pe care a condus-o între anii 1993 și 2000, dar jucând și în peste 50 de producții cinematografie românești și internaționale.

Vedeta din România care s-a retras din viața publică

Este vorba, prin urmare, de actorul Dorel Vișan. Acesta are și trei fii, însă niciunul nu i-a călcat pe urme.

”Poate că e mai bine așa. Nu întotdeauna copiii unor oameni cu o anumită vocație merg pe drumul părinților. Pe de altă parte, nu i-am lăsat nici eu. Și asta în primul rând fiidcă actoria nu mai este o lume a culturii și a scrisului. Artistul a devenit un fel de instrument de divertisment”, a încercat Dorel Vișan o explicație, potrivit Impact.ro. 

Acotorul Dorel Vișan a mai spus că i se pare că lume a pierdut busola, dând exemplul publicului și al invitaților de la Opera Națională București, de la gala UCIN 2021.

”Uite, ca dovadă ce e aici! Ceva haotic…toată lumea vine, povestește. Dar nimeni nu știe de unde vine, pentru ce vine, unde se duce, ce a făcut, ce va face în continuare! Nu știe nimeni. Nu știe de azi până mâine!”, a mai declarat cunoscutul artist pentru impact.ro.

Însă lui Dorel Vișan îi este dor de scenă.

”Mai există un dor de scenă, dar s-a topit într-o lume care a dispărut. Fiecare generație are felul ei de a se manifesta. Din păcate, trăim într-o lume în care generațiile tinere au fost derutate. Li s-a dat credința mincinoasă că sunt liberi.

Fără să li spună că libertatea implică și responsabilitate.. Și așa am ajuns să trăim într-o lume în care nimeni nu mai răspunde pentru cuvântul pe care-l rostește sau de chipul pe care-l înfățișează. Pe vremea mea se răspundea!”, a mai spus acesta.

Ce discută cu Florin Piersic

Dorel Vișan a mai fost întrebat și ce anume discută cu Florin Piersic, alt mare actor de la Cluj, atunci când se întâlnesc, iar acesta a dezvăluit:

”Mă întâlnesc adesea cu Florin Piersic. Luăm cina împreună și mai povestim. Spre exemplu, mai povestim cât suntem noi doi de mari și de buni și cât sunt alții de mici!”.

Artistul a mai spus despre sine că s-a retras ”la muncă”, acesta ocupându-se în ultima perioadă de timp de propria livadă.

”M-am retras la muncă, nu la moșie, fiindcă moșia e pretențioasă. Aceia care se retrag la moșie, nu lucrează. Ăia nu muncesc. Lucrează alții pentru ei!”, a mai adaugat el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI