Vedeta din România care a scăpat de incendiul de la Piatra Neamț. Starea ei e gravă

Vedeta din România care a scăpat de incendiul de la Piatra Neamț. Starea ei e gravă
Cum a scăpat Draga Olteanu Matei de incendiul devastator de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

Tragedia de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a şocat o ţară întreagă. Zece pacienţi infectaţi cu noul COVID-19 au murit în urma dezastrului cauzat de un scurtcircuit. O vedetă din România a scăpat din incendiu, însă starea sa de sănătate este gravă.

Marea actriţă care a scăpat de incendiul de la Piatra Neamţ

În vârstă de 87 de ani, Draga Olteanu Matei a fost transferată, vineri seara, în stare foarte gravă, de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, la Iaşi. Astfel, îndrăgita actriţă a scăpat de incendiul devastator de pe secţia ATI, în urma căruia zece persoane şi-au pierdut viaţa.

Aceasta ajunsese în spitalul nemţean după ce apropiaţii au apelat numărul de urgenţă 112, însă după o evaluare amănunţită, Draga Olteanu Matei a fost dusă imediat, cu ambulanţa, la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi. Diagnosticul primit nu este deloc unul bun: hemoragie digestivă superioară. Actriţa a fost transferată în zona tampon de la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, unde i s-a prelevat şi testul pentru COVID-19, care a ieşit negativ.

“Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ pentru o hemoragie digestivă superioară, a fost evaluată de urgenţă, s-a început transfuzia de sânge. Este vorba de o hemoragie importantă, este internată în acest moment la AŢI, este conştientă, comunică cu echipa medicală, s-au început manevrele diagnostice şi terapeutice şi sperăm că evoluţia să fie una favorabilă”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, sâmbătă dimineaţa.

Ulterior, aceasta a suferit o intervenţie de endoscopie intervenţională, iar medicii o ţin sub observaţie, actriţa suferind şi de afecţiuni cardiovasculare şi endocrine. Conform medicilor, primele zile sunt critice pentru evoluţia stării de sănătate.

Cum a scăpat Draga Olteanu Matei de incendiul devastator de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ
Cum a scăpat Draga Olteanu Matei de incendiul devastator de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

Incendiu Piatra Neamţ: “Au fost aduse modificări secţiei ATI chiar în ziua dezastrului”

Zece pacienţi bolnavi de coronavirus au pierit în urma incendiului din secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, iar alte şapte persoane se află în stare gravă, printre care şi un medic. Confom Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, zona afectată a fost reconfigurată chiar în ziua dezastrului fără avizul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR).

“Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi oricare unitate sanitară cu pături au obligaţia de a solicita şi de a obţine, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene”, se arată în comunicatul DSP Neamţ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI