Atunci când ne gândim la copilărie, câteva lucruri ne vin automat în minte: parc, copii, joacă, șotron și desertul preferat de toți, vata de zahăr pe băț. Indiferent că mergi în parc, la bâlci sau la circ, întotdeauna te oprești la un stand pentru a cumpăra o vată de băț, pentru a te simți din nou copil. Cum se prepară acest deliciu, chiar la tine acasă.
Dacă vrei să prepari un dulce preferat de către toți copiii și nu mai ai niciun strop de inspirație, ei bine, gospodinele au găsit soluția perfectă de a le face o surpriză de neuitat celor mici.
Cum prepari o rețetă simplă de a face vată pe băț? Nimic mai simplu, scriu cei de la ego.ro. Este o modalitate simplă, eficientă și delicioasă pentru ca cei mici să se murdărească pe mânuțe și să se bucure de o surpriză gustoasă, la sfârșit.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
De ce ustensile vei avea nevoie:
Citește și Secretul laptelui prăjit. Rețeta este atât de simplă, cum îl faci acasă.
În primul rând, vom tapeta masa cu hârtie de copt. De preferat, folosește o suprafață mai mare de lucru, pentru a fi cât mai confortabil lucrul. În continuare, vom pune bucăți mari de hârtie una lângă alta.
Pregătești caramelul, iar pentru savoare vom aplica esențe și coloranți, în momentul în care se ia caramelul de pe foc. Se amestecă pentru a se omogeniza foarte bine.
E important să îți iei anumite măsuri de precauție atunci când ești în bucătărie, de exemplu să nu te arzi cu zahărul fierbinte. Este recomandat să porți mănuși, șorț, pantaloni lungi și o cămașă cu mâneci lungi.
Mai departe, pentru a face vata de zahăr la tine acasă vei avea nevoie de un pieptene special. De ce? Pentru ca șuvițele de zahăr să fie cât ai subțiri, ustensila respectivă trebuie să aibă dinții cât mai deși.
Trebuie să înmoi pieptenele în caramel, după care-l vei scoate și-l vei lăsa să se scurgă puțin. Pe masa pe care este așezată hârtia de copt vei începe să faci mișcări rapide de măturat, înainte și înapoi. Se fac mai multe mișcări, până când pieptenele rămâne fără caramel. Șuvițele se pot rula pe bețe de frigărui.
Poți încerca și Secretul pentru ca frișca pentru prăjituri să nu iasă prea moale. Trucul ăsta te salvează.