Secretul pentru ca frișca pentru prăjituri să nu iasă prea moale. Trucul ăsta te salvează

Secretul pentru ca frișca pentru prăjituri să nu iasă prea moale. Trucul ăsta te salvează
Secretul pentru ca frisca pentru prajituri sa nu iasa prea moale. Trucul asta te salveaza

În bucătărie, atunci când gătești ceva dulce, este aproape imposibil să nu greșești ba cantitatea de zahăr, ba cea de lapte sau ouă, iar crema de prăjituri a ieșit moale. La un moment dat, oricât de mult talent ai avea la făcut torturi, inevitabil, te confrunți cu astfel de probleme. Din fericire, există soluții rapide și eficiente pentru ele.

Trucuri prețioase pentru prăjituri perfecte

Dacă prepari adesea prăjituri de casă, atunci știi că nu toate rețetele îți ies ca în cărțile de bucate. Este suficientă o linguriță în plus de praf de copt, pentru ca aluatul să fie tare ca piatra. Situațiile în care ești pachet de nervi pot fi evitate dacă ai în cămară câteva pliculețe de budincă, o cutie cu amidon de porumb sau pudră de arorut. Iată de ce sunt atât de utile aceste ingrediente, atunci când faci crema de prăjituri sau frișca pentru tort.

Cum repari crema de prăjituri sau frișca prea moale

Crema de prăjituri moale se poate repara. Sub nicio formă nu trebuie aruncată! Ai nevoie de un întăritor natural. Ține minte o regulă de aur a marilor bucătari: zahărul face orice cremă și frișcă mult mai moale, așa că nu trebuie să pui în plus, dacă nu a ieșit crema cum trebuie. Trucul este valabil și pentru ciocolată, smântână sau făină. Deoarece ciocolata se topește, crema devine și mai moale, iar făina îi strică gustul, formează cocoloașe și iese un dezastru în farfurie.

De ce este atât de bună pudra de budincă din comerț sau amidonul din porumb

Aici intervine pudra de budincă din comerț, ce conține amidon și întăritor. În funcție de cantitatea dorită de budincă și de cât de moale este crema ta, folosește cu încredere pudra. Minuni cu prăjiturile tale face și amidonul din porumb, însă doar cel din porumb organic. Nu trebuie să provină de la culturi tratate cu pesticide și alte otrăvuri. Astfel, adaugă treptat amidonul, la bain-marie, până obții consistența dorită.

Pudra de arorut salvează frișca

La fel de indicată este și pudra de arorut, pe care americanii o folosesc de secole ca întăritor natural pentru produsele de patiserie. Marele avantaj al acestei pudre albe este că acționează precum amidonul de porumb, însă dă finețe și luciu cremelor și glazurilor. Această pulbere este bună la patiseria fină, pentru jeleuri, bomboane, acadele, glazuri și topping. De asemenea, mai poate fi folosită la sosuri, supe creme etc.

Pudra de arorut repară și frișca moale, care riscă să se taie. Pe de altă parte, crema lăptoasă, pe care ai făcut-o doar din smântână, poate fi salvată dacă adaugi pudră de frișcă din comerț sau smântână specială pentru frișcă, în care ai pus și întăritori.