Vârsta de pensionare se schimbă. Ce spune noua lege și ce surprize aduce Guvernul Orban

Vești noi pentru pensionari! Se schimbă vârsta de pensionare. Ce arată noua lege?

Noi vești pentru pensionari! Legea pensiilor se va modifica. Ce se întâmplă cu o categorie de români? Iată condițiile și detaliile din noua lege adusă de Guvernul Orban!

Legea pensiilor se modifică! Ce surprize vin pentru pensionari?

Senatorii au la momentul actual în dezbatere un proiect nou de act normativ care va aduce schimbări și va modifica Legea pensiilor din 2019. Acest act arată ca dansatorii să fie plasați la același nivel ca balerinii și acrobații, lucru care înseamnă să iasă mai devreme la pensie. În acest context, cei care practică dansuri populare, dansuri moderne sau contemporane, la nivel profesionist, fac același efort fizic pe care îl fac și balerinii. De asemenea, consecințele pe planul sănătății pe care le suferă sunt aceleași.

„Efortul fizic exagerat poate avea, însă, consecințe dintre cele mai grave. Majoritatea personelor exersează un dans de performanță sau balet, au dureri puternice de genunchi, de gleznă, sau musculare. Astfel, dansatorul și dansatorul popular trebuie să beneficieze de aceleași condiții de pensionare ca și dansatorul de balet pentru că fiecare persoană care profesează cu seriozitate, dansează, diferența între cele 3 tipuri este doar modul de dans învățat și exersat”
Legea pensiilor 2019

Noi vești pentru pensionari! Legea pensiilor se schimbă
Noi vești pentru pensionari! Legea pensiilor se schimbă

La ce vârstă va fi pensionarea?

Propunerea din noul act are în vedere modificarea, dar și completarea unui articol din Legea cu numărul 127/2019 care vizează sistemul public de pensii. În acest context, se propune următoarea formulare la articolul, 50, alineatul 2:

„La vârsta de 50 de ani, în cazul persoanelor prevăzute la alineatul 1, cu excepția balerinilor, dansatorilor populari și acrobaților pentru care vârsta de pensionare nu poate fi mai mică de 43 de ani pentru femei și 45 de ani pentru bărbați.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI