Vârsta colosală pe care oamenii o vor atinge în acest secol. Cercetătorii sunt și ei uluiți

Vârsta colosală pe care oamenii o vor atinge în acest secol. Cercetătorii sunt și ei uluiți
Vârsta colosală pe care oamenii o vor atinge în acest secol

Ce vârstă pot atinge oamenii în acest secol. Cercetătorii sunt de-a dreptul uluiți. Ce s-a constat în urma unui studiu. Menționăm că până la ora actuală, cea mai longevivă persoană din istorie este franțuzoaica Jeanne Calment, care a trăit 122 de ani și 164 de zile.

Vârsta colosală pe care oamenii o vor atinge în acest secol

Oamenii de știință prezic durata maximă de viață și sugerează că oamenii vor trăi până la 130 în acest secol. Existența până la vârsta de 130 de ani ar putea fi posibilă în acest secol. Cea mai longevivă persoană din istorie este Jeanne Calment, o franțuzoaică născută în 1875 și care a murit la vârsta de 122 de ani și 164 de zile, în anul 1997.

Cu toate acestea, ar putea fi posibil caa recordul ei să fie depășit, a constatat un studiu. Cercetătorii au analizat durata de viață a peste 3.800 de „semi-supercentenari” italieni, care au trecut vârsta de 105 ani și a mai mult de 9.800 de persoane care au atins aceeași longevitate, din Franța.

Ei concluzionează că, dincolo de vârsta de 110 ani, când oamenii cu gene slabe și o sănătate precară au dispărut deja, șansele de a rămâne în viață sunt de aproximativ 50/50.

Înseamnă că în fiecare an, dincolo de împlinirea a 110 ani a cuiva, sunt șanse jumi-juma dacă va supraviețui. Până la ora actuală, șansele de a aunge la vârsta de 130 de ani sunt de aproximativ una la milion.

Cu toate acestea, cu o speranță de viață în continuare probabil crescândă, în ciuda Covid, și datorită îmbunătățirilor în domeniul sănătății și al stilului de viață, autorii spun că studiile arată că cineva ar putea împlini 130 de ani în acest secol.

Ce sugerează un studiu

Dr. Léo Belzile, statisticianul care a condus studiul de la Școala de Afaceri HEC din Montreal, a declarat:

„Pe măsură ce populația mondială continuă să crească, sunt mai mulți oameni care ajung la 100 și chiar mai mulți ajung la 110. Cu cât mai mulți oameni aruncă o monedă (n.red dau cu banul), cu o șansă de 50% să supraviețuiască în fiecare an după ce împlinesc 110 ani, cu atât ne putem aștepta ca cineva să aibă o serie norocoasă (n.red. pajură) și să ajungă la vârsta de 130 de ani”.

Astfel, studiul, publicat în revista Royal Society Open Science, și-a propus să stabilească dacă există o limită superioară a duratei de viață a omului. Dacă ar exista o astfel de vârstă, dincolo de care nimeni nu ar putea supraviețui, statistic, ar fi de așteptat ca un grup de oameni să moară în jurul acelei vârste.

Dr. Belzile a spus: „Oamenii sunt fascinați de ideea de a trăi pentru totdeauna, dar, din păcate, foarte puțini oameni ajung la aceste vârste foarte înaintate”.

În prezent, cea mai în vârstă persoană din lume și a treia cea mai longevivă istorie este japoneza Kane Tanaka, în vârstă de 118 ani.