30 sept. 2021 | 13:11

Pericolul descoperit în portocale și struguri. Cercetătorii britanici fac un anunț șocant

News
Pericolul descoperit în portocale și struguri. Cercetătorii britanici fac un anunț șocant
Pericolul din portocalele si strugurii de pe piata

Deși pare greu de crezut, portocalele și strugurii ascund un pericol de nedescris în interior. Ce au descoperit cercetătorii britanici. Statisticile sunt îngrijotăroare, toți iubitorii de fructe trebuie să fie atenți când cumpără aceste alimente.

De ce este periculos să mâncăm struguri și portocale

Oamenii de știință din Marea Britanie trag un semnal de alarmă privind achiziționarea fructelor, în special a portocalelor și a strugurilor. Potrivit acestora, majoritatea portocalelor și strugurilor conțin un „cocktail de pesticide”.

Specialiștii au identificat cele mai poluate fructe și legume din cărucioarele de cumpărături ale clienților marilor lanțuri de supermarketuri.

În fiecare an, guvernul testează eșantioane de produse alimentare pentru a găsi substanțe chimice pentru a vedea dacă pot fi găsite urme în alimentele britanice.

Cifrele oficiale au fost analizate de Pesticide Action Network (PAN). Aceștia au găsit 122 de pesticide diferite în cele mai poluate 12 produse. Multe dintre acestea sunt periculoase pentru sănătatea umană, iar 61% sunt clasificate ca fiind pesticide extrem de periculoase (HHP), un concept utilizat de ONU pentru a identifica acele substanțe cele mai dăunătoare sănătății umane sau mediului.

Care sunt cele mai novice fructe de pe piață

Lista pesticidelor include 47 cu legături către cancer, 15 „toxine reproductive sau de dezvoltare” care pot avea efecte adverse asupra funcției sexuale și fertilității și 17 inhibitori ai colinesterazei care pot afecta sistemul respirator și pot provoca confuzie, dureri de cap și slăbiciune.

Un sfert din pesticidele găsite sunt suspiciuni perturbatoare endocrine care pot interfera cu sistemele hormonale, provocând o serie de probleme de sănătate, inclusiv defecte congenitale și tulburări de dezvoltare.

Fiecare fruct sau legumă de pe listă conține două sau mai multe tipuri de pesticide, dintre care unele conțin până la 25. Deși nivelurile de pesticide individuale se încadrează în limitele legale, activiștii se tem că combinația mai multor substanțe chimice ar putea fi deosebit de dăunătoare pentru sănătatea oamenilor.

„Aceste cifre evidențiază gama largă de substanțe chimice la care suntem expuși zilnic prin dietele noastre. În timp ce limitele de siguranță continuă să fie stabilite pentru un singur pesticid la un moment dat, se înmulțesc dovezile care arată că substanțele chimice se pot combina pentru a fi mai toxice, fenomen cunoscut sub numele de efect cocktail.”, au declarat specialiștii, conform celor de la The Guardian.

Potrivit statisticilor, portocalele, strugurii și fructele confiate au cele mai multe pesticide, în proporție de 80 – 85%, urmate de pere, păstăi și salată verde. Alimentele care conțin un nivel extrem de mic de pesticide sunt mango și morcovii, cu un procent cuprins între 15 și 17 unități.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Anca Alexandrescu este "o nenorocită", un "cancer"! I-a trădat pe toți cei cu care a lucrat! General SRI, atac murdar la adresa jurnalistei
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro