18 feb. 2021 | 10:23

Descoperire șocantă în placenta unei gravide. Medicii trag un uriaș semnal de alarmă

Sănătate
Descoperire șocantă în placenta unei gravide. Medicii trag un uriaș semnal de alarmă
Expunerea la poluarea aerului crește semnificativ riscul de infertilitate

Din ce în ce mai multe studii internaționale scot la iveală efectele poluării aerului. Cele mai recente studii spun că poluarea aerului crește semnificativ riscul de infertilitate. Studiile mai spun că există un procent de 30% din infertilitate inexplicabilă. Motivul acestora fiind poluarea aerului care ar putea fi un factor de risc „neignorabil”, spun oamenii de știință.

Expunerea la poluarea aerului crește semnificativ riscul de infertilitate

Studiul recent a fost făcut de cercetătorii din China. Este vorba de  Centrul de Medicină a Reproducerii de la Universitatea din Beijing, al treilea spital din China. Centrul a condus cercetarea privind infertilitatea, iar cei care s-au ocupat de studiu declară că viitorii părinți ar trebui să fie preocupați de poluarea aerului.

”Numeroase studii au observat că poluarea aerului este asociată cu o mulțime de evenimente adverse de sarcină. Aproximativ 30% din cuplurile infertile au infertilitate inexplicabilă. Studiul nostru indică faptul că poluarea cu particule mici ar putea fi un factor de risc neignorabil pentru infertilitate.”, au declarat cercetătorii chinezi pentru TheGuardian.

Cercetătorii vorbesc despre un studiu făcut pe un număr de 18.000 de cupluri din China. În timpul supravegherii și studiului, aceștia  au descoperit că o parte din cupluri venite din zone cu poluare moderată spre ridicată sunt predispuse la un risc cu 20% mai mare de infertilitate.

Datele obținute în urma studiului, spun cercetătorii chinezi, nu au devenit garanția faptului că poluarea aerului poate afecta direct fertilitatea. Ceea ce au reușit să demonstreze este că particulele de poluare pot avea influențe asupra organismului.

Particule de poluare în placenta bebelușilor

Aici, spun chinezii de la Universitatea din Beijing, este vorba de inflamații descoperite în organism,. Aceste particule pot afecta numărul de ovule sau lichid seminal. În paralel cu studiul făcut de Universitatea din Beijing a mai fost realizat un alt studiu pe 600 de femei din Statele Unite ale Americii. Sudiul american a scos în evidență faptul la o expunere constantă la poluare a scăzut numărul de ovule la femeile expuse la studiu.

În mai multe cazuri, medicii au avut parte de descoperiri ciudate, legate de efectele poluării aerului. Medicii au reușit, în cazul unui număr de femei însărcinate din China, să găsească în placenta bebelușilor cantități consistente de particule de poluare, ceea ce pot afecta grav evoluția fătului până la naștere.

”Mărimea efectelor pe care le-am observat par destul de ridicate, ceea ce ar fi îngrijorător dacă ar fi confirmate și în studiile viitoare, în special în mediile cu poluare scăzută. Deci, în mod clar, calitatea slabă a aerului afectează sistemul de reproducere în general.”, mai spun specialiștii.

Astfel de decsoperiri, spun specialiștii, devine o adevărată problemă. Genul acesta de elemente pot avea efecte devastatoare asupra fătului și în evoluția acestuia ulterioară.

 

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro