06 iun. 2024 | 14:41

Vară cum nu a mai fost în România! Avertisment ANM despre fenomenul care se instalează în țara noastră

Vremea Meteo
Vară cum nu a mai fost în România! Avertisment ANM despre fenomenul care se instalează în țara noastră
Specialiștii trag un mare semnal de alarmă

Dacă până în prima parte a lunii mai am avut parte de vreme rece, odată cu venirea lunii iunie ANM anunță o vară cum nu a mai fost în România. Recent a fost dat publicității un nou avertisment ANM despre fenomenul care se instalează în țara noastră, iar informațiile nu sunt din cele mai bune.

Pentru ziua de azi, un nou avertisment ANM de averse de ploaie

În urmă cu 48 de ore vorbeam de o alertă ANM cod roșu de grindină, în cantități mari, care au afectat mai multe județe din țară, provocând mai multe pagube materiale.

Astăzi, deși valorile termice sunt de până la 33-34 de grade, în anumite părți din țară sunt așteptate „averse care vor acumula peste 20…30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni”, conform celor trei coduri galbene de astăzi emise de ANM.

Conform datelor actualizate, fenomenele sunt așteptate în județele Vrancea, Buzău și Constanța, avertizărule fiind valabile până în jurul orei 16:00, arată ANM.

Meteorologii anunță o vară cum nu a mai fost în România

Pe de altă parte, deși speram la temperaturi cât de cât normale, se pare că nu va fi așa nici în acest an, sau cel puțin așa ne avertizează specialiștii ANM, care anunță o vară cum nu a mai fost în România:

„Prima jumătate a lunii aprilie, cea mai caldă și cea mai secetoasă din istorie și iată că debutăm cu o vară mai caldă decât în mod obișnuit.

Săptămâna viitoare, cel puțin așa cum arată datele, până în jurul datei de 14 iunie va fi o săptămâna mai caldă, vom depăși pragul unei zile de caniculă, este posibil să consemnăm valori de 36-37 grade.”, spune Elena Mateescu, director ANM.

Conform aceluiași specialist, dacă în anii trecuți valorile termice ajungeau până la 40 de grade, în 2024 s-ar putea să fie anul unor noi recorduri de temperaturi caniculare, iar asta înseamnă că se schimbă vremea, și nu în bine.

Anul 2023 a fost cel mai cald an înregistrat vreodată pentru multe locuri din SUA și Europa, dar de departe, și cel mai cald an pentru întreaga planetă.

Avertisment ANM despre fenomenul care se instalează în țara noastră

Dar probabil că vor urma veri și mai călduroase, cu și mai multe recorduri de temperatură doborâte, spunspecialiștii, accentuând faptul că „Suntem la niveluri record de 11 luni consecutive – deci din iunie anul trecut până în aprilie Și încă mai numărăm, bineînțeles”.

A fost deja atât de cald încât 2024 este garantat să fie unul dintre cei mai fierbinți cinci ani înregistrați vreodată, astfel că vara a început cu temperaturi de foc. Pe măsură ce se apropie o altă vară sufocantă, potențialul de dezastru alimentat de climă vine odată cu ea, se  arată în acest nou avertisment ANM despre fenomenul care se instalează în țara noastră, și nu numai.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scandal sexual. Procuror, acuzat de un politician că i-a făcut propuneri indecente
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Vor fi puși să plătească. Decizie în România pentru acești părinti cu copii: Nu mai putem accepta
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru DONALD TRUMP! Republicanii au intrat în PANICĂ
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro