04 iun. 2024 | 14:03

Cod galben de furtuni severe în mai multe județe din țară. Alertă emisă de ANM

Vremea Meteo
Cod galben de furtuni severe în mai multe județe din țară. Alertă emisă de ANM
Cod galben de furtuni severe în mai multe județe din țară. Alertă emisă de ANM

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o nouă avertizare de cod galben de ploi și furtuni severe pentru mai multe județe din România. Conform meteorologilor, avertizare este valabilă astăzi, în intervalul 12:00 – 23:00. Perioade cu instabilitate atmosferică sunt anunțate în zona Carpaților Orientali și cea mai mare parte a Moldovei.

Avertizare meteo ANM. Cod galben de furtuni severe în mai multe județe din țară

Meteorologii ANM au emis un cod galben de furtuni severe pentru mai multe zone din țară. Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Alerta este valabilă astăzi, între orele 12:00 și 23:00, transmit meteorologii.

În zonele menționate își vor face apariția ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată a vântului, iar izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de precipitații vor fi de 20… 25 l/mp și izolat de peste 30 – 40 l/mp.

Prognoza meteo pentru primele săptămâni de vară

Până pe 10 iunie, vremea continuă să se încălzească în toate zonele țării. Ulterior se va simți o tendință de scădere ușoară a temperaturilor, însă va fi mai cald decât în mod obișnuit pentru acest interval, anunță meteorologii. Acestea fiind spuse, haideți să aflăm împreună cum va fi vremea în toate regiunile, în perioada 3 – 16 iunie 2024.

Banat

Temperaturile vor fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie, apoi vor avea o ușoară tendință de scădere. La începutul intervalului, media regională a valorilor maxime va fi de 26 de grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, temperaturile se vor situa în jurul a 33…34 de grade, urmând să scadă spre valori de 29…30 de grade la sfârșitul intervalului.

Media valorilor minime se va situa între 14 și 18 grade, cele mai ridicate valori fiind în nopțile din intervalul 10 – 12 iunie. La debutul primei săptămâni, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat.

Crișana

Temperatura aerului, cu mici variații la debutul primei săptămâni de prognoză, va fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie. În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor avea medii de la 24 de grade. La începutul săptămânii a doua de prognoză, temperaturile vor ajunge până la 32…33 de grade, iar ulterior vor scădea spre 28 de grade Celsius, la finele perioadei de prognoză.

Minimele, mediate regional, se vor situa între 12 şi 17 grade Celsius, cu cele mai mari valori în nopțile de 10 și 11 iunie. În primele zile ale intervalului, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat.

Transilvania

În Transilvania, valorile termice, cu mici oscilații în primele zile din interval, vor fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie. Ulterior, temperaturile vor avea o tendință ușoară de scădere. Media regională a temperaturilor maxime va fi de 25…26 de grade la începutul intervalului și va atinge valori în jurul a 31 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză.

La sfârșitul perioadei de prognoză, valorile termice vor ajunge la 27… 28 de grade. Media minimelor se va situa între 12 și 16 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în nopțile din 10 – 12 iunie. La începutul primei săptămâni și îndeosebi după data de 11 iunie, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat.

Maramureș

Cu mici variații la începutul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie. În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor avea medii de 24… 26 de grade. La debutul săptămânii a doua de prognoză, temperaturile vor ajunge până la 30… 31 de grade, iar ulterior vor scădea spre 27 de grade Celsius, la sfârșitul intervalului.

Valorile termice minime, mediate regional, se vor situa în general între 13 și 16 grade, cu cele mai mari valori în nopțile de 10 și 11 iunie. Instabilitatea atmosferică va mai accentuată la începutul primei săptămâni de prognoză, dar și după data de 9 iunie.

Moldova

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului vremea va fi călduroasă, cu mici alternanțe termice de la o zi la alta. Temperaturile maxime, mediate regional, se vor situa între 28 și 34 de grade, cele mai ridicate valori fiind în jurul datei de 10 iunie. Minimele vor fi cuprinse între 14 și 18 grade Celsius. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi la începutul primei săptămâni de prognoză și îndeosebi după data de 12 iunie.

Dobrogea

Pe tot parcursul intervalului vor fi ușoare alternanțe termice, mai ales în primele zile. Media valorilor termice diurne se va situa între 28 și 32 de grade, iar a celor nocturne va fi de 18… 20 de grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor apărea în intervalul 3 – 5 iunie și cu precădere după data de 13 iunie.

Muntenia

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, însă pot apărea mici alternanțe termice de la o zi la alta. Temperaturile maxime, mediate regional, se vor situa între 30 – 36 de grade. Valorile termice minime vor fi cuprinse între 15 și 18 grade. În ceea ce privește gradul de instabilitate atmosferică, acesta va fi accentuat la începutul primei săptămâni și îndeosebi după 12 iunie.

Oltenia

Până în jurul datei de 10 iunie, temperaturile vor fi în creștere, însă ulterior vor înregistra o ușoară scădere. Media valorilor termice diurne se va situa între 28 și 35 de grade, iar a celor nocturne va fi cuprinsă între 14 și 18 grade Celsius. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, în cea mai mare parte a intervalului. Temperaturile maxime, mediate pe întreagă zonă montană, se vor situa între 16 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 10 iunie. Minimele vor fi cuprinse între 8 și 14 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta pe arii mai extinse în primele zile, dar mai ales după data de 11 iunie.

Digisport.ro
Milionarul cu avion privat care merge cu metroul și autobuzul în București! ”Bă, ce sărac e ăsta, n-are mașină”
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Insula superbă în care românii au început să investească și să ridice vile de lux! Se află la peste 9.000 de km distanță de țara noastră
EVZ.ro
Fostul „socru” al Prințesei Diana, acuzat de viol. Mohamed Al Fayed ar fi abuzat peste 20 de femei
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Rux și Opulență, refuz pentru Survivor România. Culisele afacerii
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Verdict pentru Traian Băsescu. Decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
Aceste tichete se majorează din octombrie 2024. Sumele în plus vor intra direct pe card
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro