Vânătoarea veganilor, nouă modă de pe internet care te convinge să renunți la carne

În ultimii ani, numărul veganilor și vegetarienilor a explodat, iar aceștia fac eforturi din ce în ce mai mari să te convingă și pe tine să renunți la carne.

Beneficiile unei diete vegane au fost detaliate de-a lungul anilor într-o sumedenie de documentare. Multe dintre ele le găsești pe Netflix, dar au ”scăpat” câteva și pe YouTube. Cel mai recent este Gamechangers, produs de Arnold Schwarzenegger, James Cameron și Jackie Chan, cu toții vegani.

Încercând să descurajeze violența față de animale și să încurajeze un stil de viață sănătos, cu un impact minim asupra mediului înconjurător, un grup de vegani a inițiat o provocare online care a devenit virală. În teorie, vorbim de vegani la vânătoare, de aici și hashtagul #veganhunting. În practică, pentru că este vorba de vegani, ”captura” constă în legume cât se poate de proaspete.

vegan-hunting-photos

Vegetarianismul și veganismul au o lungă istorie în trecutul omenirii. Primele cazuri au fost atestate istoric cu 500 de ani înainte Hristos. În epoca modernă, prima comunitate dedicată acestui stil de viață a fost fondată pe 1 noiembrie 1944, în Marea Britanie. Aflată în continuare în activitate, societatea cu pricina se află în spatele motivației de a numi luna noiembrie World Vegan Month (Luna Mondială a Veganilor).

Un manifest pentru încurajarea unei diete vegane a fost publicat de Organizația Națiunilor Unite încă din 2010, prin încurajarea distanțării de produse de origine animală. ”Ne așteptăm ca impactul agriculturii să crească substanțial datorită creșterii populației și, implicit, a creșterii consumului de produse animale. Spre deosebire de combustibilul fosil, este dificil să căutăm alternative: oamenii trebuie să mănânce. O reducere substanțială a impactului ar putea fi posibilă doar cu o schimbare substanțială, globală a dietei, departe de produsele animale.”, se arată în raportul ONU de acum un deceniu.

Revenind însă la postările online cu #veganhunting, acestea sunt amuzante, dar reprezintă o încurajare importantă a faptului că vânătoarea nu trebuie să fie violentă. Dacă vrei neapărată să tragi cu arma, de exemplu, nu trebuie să iei viața unui animal sălbatic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI