Un grătar în curte, subiect de proces: de ce i-a dat în judecată o vegană

Unii vegani sunt mai extremiști decât alții, după cum și-au dat seama membrii unei familii care au ajuns în fața tribunalului pentru un grătar în propria curte.

Întregul set de evenimente s-a petrecut în Australia, dar ai fi uimit de modul în care a deviat o discuție aparent banală între vecini. În contextul în care o femeie vegană a simțit că grătarul vecinilor este un afront la adresa propriilor convingeri culturale, aceasta i-a dus prin tribunale, până la Curtea Supremă.

Cilla Carden este o femeie vegană din localitatea Perth, Australia. Ea și-a acuzat vecinii, în fața unui judecător, de un efort deliberat de a-i trimite în curte miros de carne și pește la grătar. Vegana extremistă a început disputa cu oamenii de peste gard încă din 2017, dar au mai urmat alte câteva tentative pentru a-i forța să dea socoteală pentru gestul lor.

În mod previzibil, procesul a fost respins de tribunal pe motiv că este nefondat și nu s-a petrecut nimic ilegal acolo, dar Cilla Carden nu s-a dat bătută. Ea era convinsă de faptul că autoritățile nu i-au dat dreptate pentru că nu a ajuns în tribunalul potrivit.

Ca urmare, de curând, aceeași femeie a ajuns în fața Curții Supreme din Australia de Vest pentru un apel la o sentință din iulie. În urmă cu câteva luni, același set de circumstanțe a fost refuzat ca subiect de proces. În orice caz, se pare că doamna are foarte mult timp liber și foarte mulți bani, dacă a ajuns la Curtea Supremă.

”L-au pus acolo ca să miros pește, nu pot să miros decât pește… nu pot să merg acolo.”, a explicat Carden în legătură cu impactul pe care îl are grătarul vecinilor asupra propriilor activități din curte. Nu ajută nici faptul că mezinii vecinilor se joacă basketball în curte și nu o lasă să se odihnească cum trebuie. Cilla este maseur terapeut de meserie și simte că a fost privată de calitatea vieții. Nu mai poate să se bucura de calitatea vieții. Din păcate, niciun judecător nu i-a dat dreptate până la această oră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI