Burger King, în lumina reflectoarelor: un vegan a dat în judecată gigantul fast-food-ului

Un american vegan a fost lezat de practicile Burger King legate de realizarea burgerilor și a decis să dea în judecată compania americană, probabil, în speranța obținerii unei sume fabuloase.

În ultimii ani, la fel ca alte companii importante din industria fast food, Burger King a făcut eforturi financiare semnificative pentru a se adapta pretențiilor veganilor. În acest sens, a fost introdus în meniu un Impossible Burger care nu conține deloc carne, dar, în teorie, are un gust foarte similar cu burgerul pe care s-ar putea să-l știi.

Din păcate, în mod implicit, burgerul vegan este gătit pe același grătar precum unul obișnuit, cu carne. Din acest motiv, americanul Phillip Williams este optimist că poate câștiga un proces împotriva gigantului din domeniul fast food. Aparent, valorile sale de viață au fost atacate, când al său Impossible Burger a intrat în contact cu grătarul care, în prealabil, a găzduit, carne.

O reacție oficială la acest proces nu a întârziat foarte mult să apară și se pare că există o scuză pentru situația cu pricina. Burgerul fast-foodului amercian era promovat ca având gustul celui original, doar că fără carne. Burger King nu a comentat în particular cazul, dar pe siteul acestora este specificat faptul că vegetarienii au opțiunea de a solicita ca burgerii lor să fie gătiți în spații separate pentru a nu se amesteca cu cei normali. Un purtător de cuvânt al producătorului de materie primă pentru burgeri a declarat că există opțiunea ca burgerii vegani să fie gătiți chiar și la microunde, departe de grătar.

Procesul intentat de Phillip Williams a fost înaintat la un tribunal din Miami, iar argumentul principal constă în faptul că nu i s-a atras atenția că burgerul său vegan ar putea fi ”contaminat” cu carne în proceusl de gătire. Acesta a comandat burgerul în Atlanta și nu a fost anunțat deloc că acesta poate să conțină urme de carne pentru că dacă i s-ar fi spus, nu l-ar fi comandat, adaugă el.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI