Valeriu Gheorghiță, declarație ireală despre moartea profesoarei din Oradea. E clar acum

Valeriu Gheorghiță, declarație ireală despre moartea profesoarei din Oradea. E clar acum
Valeriu Gheorghiță, declarație despre moartea profesoarei din Oradea

Valeriu Gheorghiță a avut prima reacție după moartea profesoarei din Oradea imediat după rapel. „Nu am fost informat oficial, am aflat astăzi din presă”, a susținut coordonatorul campaniei de vaccinare.

Declarația lui Valeriu Gheorghiță despre moartea profesoarei din Oradea

O profesoară din Oradea a intrat în comă la câteva ore de la administrarea rapelului vaccinului anti-COVID-19. Femeia, imunizată cu Moderna, a murit apoi după trei zile la spital. Pentru moment, nu s-a stabilit nicio legătură între deces și administrarea serului Moderna.

Hadrian Borcea, șeful UPU Oradea, a spus: „doamna a fost adusă de un echipaj al Serviciului de Ambulanță la ora 21:30, aproximativ, la 5 ore după rapel, după spusele familiei. Noi nu am putut verifica momentul vaccinării. În urma analizelor făcute de colegii mei la momentul prezentării, a reieșit acidoză metabolică severă din cauza unei intoxicații cu o substanță necunoscută. Ea așa a și fost internată.

S-au făcut proceduri de dializă pentru eliminarea și compensarea acestor probleme, dar, din păcate, joi, pacienta a decedat, deci la trei zile. Ambulanța a găsit-o în comă acasă. Familia ne-a spus că de trei sau patru zile, anterior prezentării la UPU, ea prezenta o stare alterată generală, care s-a deteriorat progresiv până în ziua adresării UPU. Partea medicală nu a debutat în ziua respectivă, ci înainte. Acestea sunt declarațiile familiei”.

„Eu nu sunt o instituție care să centralizeze aceste reacții adverse”

Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonator al campaniei de vaccinare împotriva noului virus, a făcut sâmbătă primele precizări privind acest caz.

„Există un cadru metodologic național prin care toate evenimente adverse care apar după administrarea oricărui tip de vaccin trebuie să fie raportat către Agenția Națională a Medicamentului și dispozitivelor medicale din România. Indiferent dacă se ridică sau nu suspiciunea vreunei relații de cauzalitate. Chiar dacă din punct de vedere medical noi știm că nu există nicio legătură, totuși acea fișa de raportare trebuie completată de către profesioniști în domeniul santatii și transmisă către Agenția Națională a Medicamentului.

Aceste cazuri se raportează oficial către ANM. Eu nu sunt o instituție care să centralizeze aceste reacții adverse, indiferent de natură lor. Mie îmi vin toate reacțiile adverse centralizate de la ANM, de la Centrul Național al Bolilor Transmisibile din România. Eu le prezint în atenția opiniei publice săptămânal.

Pe măsură ce noi vom vaccina un număr mult mai mare de persoane, câteva milioane de persoane, va imaginați că în lotul acelor persoane apar evenimente naturale care sunt legate de condiții medicale pre-existente și pe care nu le punem pune pe seama vaccinării. Trebuie să înțelegem că din păcate sunt evenimente care țin de evoluția biologică a unor boli pre-existente, cunoscute sau nu”, a declarat oficialul pentru Antena 3.

Astăzi a fost făcută autopsia medico-legală

„Astăzi se face autopsia medico-legală și sperăm că se va stabili cauza certă a decesului. Ea era deja acasă în comă profundă, ca rezultat a unei alterări progresive de câteva zile”, a spus medicul Borcea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI