Valeriu Gheorghiţă, anunţul care aduce o mare schimbare în România. Ce s-a întâmplat în ultimele 72 de ore în ţara noastră

Valeriu Gheorghiţă, anunţul care aduce o mare schimbare în România. Ce s-a întâmplat în ultimele 72 de ore în ţara noastră
Valeriu Gheorghiță, despre ce s-a întâmplat în ultimele ore în România

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul care vine cu vești importante pentru România. Coordonatorul campaniei de vaccinare naționale împotriva Covid-19 a oferit detalii despre ceea ce s-a întâmplat în ultimele 72 de ore în țara noastră, oferind date îmbucurătoare în contextul valului patru al pandemiei.

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre evenimentele din ultimele 72 de ore. Vestea este una care aduce o schimbare în România

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că numai în ultimele 72 de ore s-au administrat peste 360.000 de doze de vaccin. Astfel, imunizarea românilor a început să capete dimensiuni tot mai importante pentru depășirea pandemiei.

În România, după cele mai recente date, peste 40% dintre cetățenii cu vârsta de peste 18 ani au fost vaccinați. Se pare că maratonul de vaccinare din București, dar și noile restricții i-au determinat pe români să vină în centrele deschise pentru imunizarea cu unul dintre serurile disponibile anti-Covid.

În ultimele trei zile, întreaga ţară a fost într-un maraton de vaccinare pentru că, în ultimele 72 de ore, la nivel naţional, peste 360.000 de doze au fost administrate. Sunt peste 260.000 de persoane care au venit pentru doza 1, ceea ce reprezintă aproape jumătate din numărul persoanelor care s-au vaccinat în ultimele patru săptămâni cu doza 1.

„Datoria noastră este să creștem capacitatea de vaccinare pentru a putea atinge o rată de cel puțin 70%”

Este o creştere extrem de importantă şi de dorit a numărului de persoane care în aceste zile s-au adresat către centrele de vaccinare (…). Îi încurajez şi pe cei care nu sunt decişi să se vaccineze, să se adreseze către centrele de vaccinare. Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare, aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de cel puţin 70% persoane vaccinate din populaţia adultă. În acest moment, avem peste 40% rată de acoperire vaccinală în rândul populaţiei adulte, de peste 18 ani, a declarat, duminică seară, Valeriu Gheorghiţă.

Maratonul de vaccinare din București, un succes

Valeriu Gheorghiță a precizat faptul că decizia de a organiza Maratonul de vaccinare din Capitală a fost una de bun augur. Coordonatorul campaniei naționale de imunizare anti-Covid a precizat că peste 29.000 de persoane au ajuns în unul dintre cele șase centre deschise în București în acest weekend.

Dacă ne referim la datele de la Maratonul de vaccinare de la Bucureşti, sunt peste 29.000 de persoane până la această oră care s-au vaccinat în cele şase centre de vaccinare. Dintre acestea, sunt peste 21.000 de persoane care au primit prima doză de vaccin, a mai menționat Valeriu Gheorghiţă.

Totodată, medicul a precizat că se dorește ca și alte orașe mari ale țării să preia acest model al bucureștenilor și să se organizeze mai multe astfel de maratoane de vaccinare. De asemenea, în București, vor fi organizate astfel de evenimente la fiecare final de săptămână, până la sfârșitul anului.

Împreună cu Universitatea de Medicină Carol Davila, Colegiul Medicilor şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, ne-am gândit şi vom organiza la fiecare sfârşit de săptămână un maraton de vaccinare în municipiul Bucureşti identificând un centru de vaccinare care să aibă program extins. Tocmai de aceea, până la finalul anului sperăm să atingem acel prag de imunizare colectivă prin vaccinare, a declarat Gheorghiţă.

Mai multe maratoane de vaccinare și în restul țării

Pentru că rata de vaccinare a crescut semnificativ în acest weekend, la numărul de persoane imunizate contribuind și maratonul organizat la București, medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că speră ca exemplul să fie preluat. Astfel, mai multe orașe ale României ar putea să organizeze maratoane de vaccinare în viitor.

Lansez pe această cale invitaţia tuturor Universităţilor de Medicină şi Farmacie din ţară, de asemenea, tuturor Direcţiilor de Sănătate Publică ca în marile oraşe să organizăm astfel de evenimente de vaccinare care să asigure la final de săptămână o creştere a capacităţii de vaccinare. În ultimele săptămâni am deschis progresiv noi centre de vaccinare, noi cabinete de vaccinare şi sperăm ca în următoarea perioadă să ajungem la 150.000, chiar 200.000 de doze administrate în fiecare zi, a mai declarat Gheorghiţă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI