Raed Arafat, în mijlocul oamenilor la un centru de vaccinare. A administrat chiar el vaccinuri la Palatul Copiilor: “Cu toţii avem datoria să ne implicăm”

Raed Arafat, în mijlocul oamenilor la un centru de vaccinare. A administrat chiar el vaccinuri la Palatul Copiilor: “Cu toţii avem datoria să ne implicăm”
Raed Arafat a administrat vaccinuri la Palatul Copiilor

Campania de vaccinare din România a început să revină în forță, pe măsură ce autoritățile au instituit noi măsuri restrictive, care impun certificatul verde ca obligatoriu în mai multe instituții publice și private, cu excepția magazinelor esențiale precum cele alimentare și farmaciile.

Totodată, un maraton al vaccinării a fost demarat în acest weekend pentru a crește rata de vaccinare. Medicul Raed Arafat a participat și el la acest eveniment, unde a administrat vaccinuri la un centru de vaccinare de la Palatul Copiilor.

Șeful DSU, Raed Arafat, a administrat vaccinuri la Palatul Copiilor

Maratonul vaccinării din București a implicat numeroase eforturi din partea autorităților, în încercarea de a-i determina pe români să se imunizeze împotriva Covid 19. Inclusiv medicul Raed Arafat a fost prezent la un centru de vaccinare din Capitală, acolo unde a administrat personal vaccinuri, la Palatul Copiilor.

Șeful Statului a vorbit despre măsurile de limitare a pandemiei, care poate fi eliminată doar prin vaccinare. Astfel, noile valuri de Covid-19 ar putea fi evitate, la fel și alte noi restricții. Potrivit oficialului român, peste 80.000 de cetățeni se imunizează zilnic în această perioadă, iar cifrele sunt îmbucurătoare în zilele ce vin.

Ce vedem astăzi este un lucru extrem de bun. Le mulțumesc celor care vin să se vaccineze, nu numai aici, ci peste tot în țară. S-a dovedit că chiar dacă suntem într-o situație destul de critică, oamenii au înțeles și vin la vaccinare. Deja suntem la peste 80.000 pe zi, ajungem la 90.000 pe zi.

Este foarte bine și cu toții avem datoria să facem acest lucru și să ne implicăm: medici de familie, persoane nevaccinate încă. Persoanele care au dubii să pună întrebări, să le răspundem de ce este bine să se vaccineze. Important e că asta este unica soluție ca să nu se mai repete situația în care ne aflăm acum, unica soluție pentru a preveni astfel de situații și de a se proteja fiecare pentru viața lui și a celor din jurul lor, a spus Arafat.

Raed Arafat a administrat vaccinuri la Palatul Copiilor
Maratonul vaccinării în București foto – Inquam

„Fiecare persoană contează”

Liderul Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că noile restricții au fost luate ca urmare a lipsei unui procent suficient de mare al persoanelor imunizate. Un număr ridicat de cetățeni vaccinați ar fi limitat aglomerația din secțiile ATI.

Fiecare persoană care se vaccinează face un pas înainte pentru toți. Fiecare persoană contează, fiecare poate contribui. Vaccinarea e soluția optimă de prevenire și de a evita să ajungi la ATI sau să-ți pierzi viața.

Dacă eram vaccinați destui ca în alte țări europene, la 70-80%, nu ajungeam în această situație și nu erau necesare măsurile luate. Ca să evităm să le luăm altă dată și să facem ca această problemă să dureze cât mai puțin, cât mai mulți oameni trebuie să se vaccineze. Le mulțumesc celor care s-au convins că trebuie să facă asta, a menționat șeful DSU, la Digi24.

Reguli privind certificatul verde la locul de muncă

Secretarul de stat din Ministerul de Interne a mai declarat, în contextul impunerii certificatului verde pentru accesul în instituțiile publice, că și angajații din sectorul public ar trebui să se imunizeze. Cu toate acestea, nu se poate restricționa dreptul la muncă decât în Parlament, astfel că nu există deocamdată un cadrul legal, de vreme ce Executivul este unul interimar.

La instituţiile publice, la angajaţi doar prin lege putem impune anumite reguli şi din câte ştiu e un proiect de lege depus. Se va aranja acolo cu o anumită categorie de angajaţi care trebuie să aibă fie vaccin, fie test periodic.

În clădirile publice, persoanele care vin în vizită, vizitatorii, cei care vor să intre, trebuie să prezinte certificatul verde unde intră şi testatul. Adică vreau să rezolv o problemă într-o instituţie publică, nu vreau să mă vaccinez, nu sunt trecut prin boală, mă testez. Nu vreau nici să mă testez, nu intru.

Ai soluţia să prezinţi testul înregistrat în aplicaţie, care este soluţia normală, vorbim de certificatul verde. Dacă prezinţi testul separat, cu cod QR, cu tot, poate că se ia în considerare, dar în mod normal trebuie să fie înregistrat în aplicaţie, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI