Valeriu Gheorghiță anunță decizia care trebuie să fie obligatorie în România: „Este cât se poate de evident”

Valeriu Gheorghiță anunță decizia care trebuie să fie obligatorie în România: „Este cât se poate de evident”
Valeriu Gheorghiță anunță decizia care trebuie să fie obligatorie în România

Valeriu Gheorghiță a anunțat decizia care trebuie să fie obligatorie în România. El a transmis un mesaj important în ce privește o decizie obligatorie pentru întreaga țară, înainte ca valul cinci de infectări să înceapă, iar asta pentru că este nevoie de certificatul COVID, pentru a se limita răspândirea virusului.

Valeriu Gheorghiță anunță decizia care trebuie să fie obligatorie în România

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre faptul că este necesară adoptarea rapidă a certficatului COVID pentru ca țara noastră să nu treacă printr-un val puternic de infectări aduse de varianta Omicron a coronavirusului, iar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila pare a fi dispus să pună rapid în aplicare adoptarea sa.

„Este cât se poate de evidentă necesitatea certificatului și aici aș vrea să spun că obiectivul lui, cel puțin în perspectiva circulației variantei Omicron și care este foarte probabil că va deveni dominantă, certificatul COVID va avea ca scop evitarea cazurilor grave de îmbolnăvire și a presiunii pe spitale.

In lipsa celorlalte măsuri, cum ar fi masca de protecție și celelalte măsuri nefarmaceutice, este evident că doar vaccinarea nu poate să stopeze, să blocheze circulația virusului, circulația variantei Omicron, și atunci rolul certificatului COVID este acela de a reduce riscul de înregistrare a unor cazuri severe de îmbolnăvire, prin faptul că persoanele fie sunt trecute prin boală, fie sunt vaccinate, fie sunt testate, şi atunci vor avea risc mai mic şi să transmită.

„Este nevoie de acest certificat digital”

Vom vedea care vor fi datele științifice legate de transmiterea de la o persoană care este vaccinată sau trecută prin boală a variantei Omicron, atât pentru cei vaccinați cu prima schemă sau cei care sunt și cu doza de booster efectuată.

Deci, aici încă sunt date care lipsesc și tocmai din acest motiv este important ca nivelul nostru de precauție să fie cât se poate de ridicat. Este nevoie de acest certificat digital, de acest certificat COVID tocmai pentru a limita impactul infecției cu SARS-CoV-2 la nivel populațional; și aici vorbim de impactul pe sănătate publică, presiunea pe spitale, absenteismul de la locul de muncă și așa mai departe.”, a spus acesta.

Valeriu Gheorghiță a declarat recent și că rinerii și copiii au un risc mai mic de a face o formă severă de coronavirus. Cu toate acestea el a spus că riscul nu este zero și că trebuie să fim atenția la copiii cu boli asociate.

Urmăriți Playtech.ro și pe