Val de cutremure în România. Ce magnitudine au avut seismele

Val de cutremure în România. Ce magnitudine au avut seismele
Două cutremure s-au produs în România în noaptea de miercuri spre joi

România a fost lovită de două cutremure în noaptea de miercuri spre joi. Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a anunțat că primul seism s-a produs la ora 1:55 și a avut o magnitudine de 3 grade pe scara Richter, iar cel de-al doilea a avut loc la ora 7:41 și a înregistrat 2,4 grade magnitudine.

Două cutremure s-au produs în România în noaptea de miercuri spre joi

INFP informează că primul cutremur s-a produs în județul Vrancea, la ora 1:55, la o adâncime de 99 de kilometri. Seismul s-a produs în apropierea localităților Odobești (29 de kilometri), Panciu (25 de kilometri), Focșani (42 de kilometri), Onești (47 de kilometri) și Mărășești (47 de kilometri).

Cel de-al doilea seism s-a produs în județul Buzău, la ora 7:41. Acesta a avut o magnitudine de 2,4 grade pe scara Richter și s-a înregistrat la o adâncime de 8 kilometri, în apropierea localităților Făurei (12 kilometri), Pogoanele (26 de kilometri), Ianca (33 de kilometri), Însurăței (43 de kilometri) și Râmnicu Sărat (44 de kilometri).

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș – Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud. Alte zone epicentrale de importanță locală pot fi găsite în Transilvania, Galați, în zona Jibou și râul Târnava, în partea de nord și de vest a Olteniei, în nordul Moldovei și în Câmpia Română.