Cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul din zona Vrancea

Cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul din zona Vrancea

Cu puțin timp în urmă, în această miercuri, pe 2 octombrie, a avut loc un nou seism. Este vorba despre un cutremur de 3,6 grade pe scara Richter, care s-a produs în Vrancea.

Cutremur de 3,6 grade pe scara Richter, în România

Seismul întregistrat miercuri s-a produs în zona seismică Vrancea, în județul Vrancea. Specialiștii au anunțat că s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri. Cutremurul a avut o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 15:54, mai spun seismologii.

Cutremur de 3,6 grade pe scara Richter, în România! Seismul s-a produs în Vrancea
Seismul înregistrat miercuri, pe 2 octombrie, a avut 3,6 pe scara Richter

Potrivit celor de la Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cele mai apropiate orașe de epicentrul seismului au fost Nehoiu (37 km), Covasna (45 km), Slănic-Moldova (56 km), Târgu Secuiesc (57 km) şi Întorsura Buzăului (57 km).

Mai mult, anul acesta, cel mai puternic cutremur înregistrat a avut o mangitudine de 4,5 pe scara Richter. S-a produs pe data de 3 septembrie 2019, tot în zona seismică Vrancea, notează mediafax.ro.

Patru cutremure doar în luna septembrie

În luna care tocmai s-a încheiat s-au produs patru astfel de evenimente seismice majore, în țara noastră. Toate cutremurele înregistrate în septembrie au fost aproape de a atinge magnitudinea 4 grade pe scara Richter. Însă toate acestea nu trebuie să le ofere românilor un motiv de panică.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu ne asigura recent că nu sunt șanse ca un cutremur major să se producă în România. Cel puțin nu în viitorul apropiat, susține acesta, bazându-se pe câteva statistici pe care le-a studiat îndeaproape.

„Discutăm de cutremur mare din 2040. Ce rost mai au aceste nimicuri? Am observat că există cutremure la 37 – 38 de ani, altele sunt la 65, altele la 100 de ani. Ciclul nou care a început în 1940, a fost acum 37, ar trebui să fie ori 64, că 38 a trecut, 64, 65. Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de răsărit a Munteniei, Dobrogea ceva către Kiev”, spunea Gheorghe Mărmureanu, cu mai bine de o lună în urmă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI