Vaccinul anti-COVID de la Pfizer – tot ce se știe despre acest antidot mult așteptat

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer – tot ce se știe despre acest antidot mult așteptat
Vaccinul anti-COVID de la Pfizer

Pe măsură ce cazurile de coronavirus cresc, lumea a primit vești bune în legătură cu vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Acesta și partenerul său, compania germană, BioNTech, au anunțat rezultate preliminare care sugerează că vaccinul lor este sigur în proporție de 90%. Iată ce se știe despre antidotul mult așteptat.

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer – informații

În iulie, Pfizer și BioNTech au inițiat un studiu clinic în care testează vaccinul anti-COVID. Jumătate dintre oameni au primit vaccinul, în timp ce cealaltă jumătate au primit un placebo cu apă sărată. Companiile au așteptat apoi ca oamenii să se îmbolnăvească pentru a stabili dacă vaccinul oferă vreo protecție. 

Pfizer a făcut teste clinice, cu privire la vaccinul anti-COVID, aflându-se în faza a treia de testare a eficacității și siguranței acestora la scară largă. Acesta a implicat 43.538 de participanți injectați. Aceștia au primit fie două doze de imunizant sau două doze de placebo.

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer – teste

Până în prezent, 94 de participanți din aproape 44.000 s-au îmbolnăvit cu Covid-19. Un comitet independent de experți a analizat câte persoane au primit vaccinul și câți au primit placebo. 90% dintre participanți fiind protejați de virus în 28 de zile de la injecție.

“Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19”, a spus președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, potrivit digi24.ro.

Informațiile necesare cu privire la Vaccinul anti-COVID de la Pfizer
Vaccinul anti-COVID de la Pfizer

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer – rezultate bune

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer are rezultate bune. Dacă rezultatele preliminare de la Pfizer și BioNTech se confirmă – și reflectă cu exactitate modul în care va funcționa vaccinul în lumea reală – atunci este mult mai protector decât atât.

Pentru a înțelege cât de bune sunt aceste rezultate, merită să luați în considerare vaccinurile autorizate pe care oamenii le primesc în mod regulat. La nivel inferior, vaccinurile antigripale sunt eficiente, în cel mai bun caz, de la 40 la 60%, deoarece virusul gripal continuă să evolueze în noi forme an de an. În schimb, două doze de vaccin împotriva rujeolei sunt eficiente cu 97%.

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer – contract

Ursula von der Leyen Președinta Comisiei Europene, a anunțat printr-un comunicat de presă, potrivit digi24.ro, semnarea unui contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, dezvoltat de compania germană BioNTech și Pfizer.

„Un vaccin sigur și eficient este cea mai bună șansă de a învinge coronavirusul și de a ne întoarce la viața noastră normală. În ultimele luni, Comisia Europeană a lucrat neobosit pentru a asigura doze de potențiale vaccinuri. Și mâine autorizăm un contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană BioNTech și Pfizer. Acesta este cel mai promițător vaccin de până acum”.

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer

27 de state membre ale UE, vor primi dozele de vaccin, dacă producătorul farmaceutic, Pfizer, va primi aprobarea de reglementare pentru dozele-candidat de vaccin anti-COVID.

„Acordul anticipat al Pfizer și BioNTech cu Comisia Europeană este un pas important înainte în obiectivul nostru comun de a avea milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 disponibile pentru populația vulnerabilă înainte de sfârșitul anului. Dorim să mulțumim Comisiei Europene pentru angajamentul și încrederea în eforturile noastre de dezvoltare”, a declarat Albert Bourla, președintele Pfizer.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI