Ce efecte adverse are vaccinul anti-covid. Ce au dezvăluit voluntarii

Ce efecte adverse are vaccinul anti-covid. Ce au dezvăluit voluntarii
Vaccinul Pfizer, eficient în lupta împotriva virusului

Recent au apărut noi informații pe marginea studiului vaccinului Pfizer împotriva Covid-19. Mulți pacienți au reclamat dureri de cap, febră. După un al doilea set de vaccinare, se pare că au apărut și alte efecte secundare.

Voluntarii Pfizer Covid-19 descriu efectele secundare dure

Anunțatul vaccin produs de Pfizer a avut două perioade de testare publică cu un număr consistent de voluntari. Dacă în prima fază de testare efectele secundare ale vaccinului nu au fost severe, se  pare că acum apar din ce în ce mai multe informații care spun contrariu.

O parte dintre voluntarii aflați în studiul privind vaccinul Pfizer afirmă că au suferit efecte secundare comparabile cu un antigripal, comparându-le cu „o mahmureală severă”.

Specialiștii companiei spun că procesul este ”dublu orb”, ceea ce înseamnă că participanții nu au știut dacă au primit vaccinul sau un placebo.
Vaccinul Pfizer are efecte secundare sau nu

O altă parte a voluntarilor au reclamat dureri de cap, febră și dureri ale corpului. Efectele secundare după prima vaccnare au fost ca cele ale unei gripe, și mai grave după a doua. Cei care au avut astfel de efecte secundare au fost, ulterior, programați la un nou test de anticorpi.

Cei care au refăcut testul au descoperit că aveau deja anticopri împotriva noul virus, ceea ce înseamnă că vaccinul Pfizer a funcționat.

Vaccinul este eficient în lupta împotriva virusului

Conform unor date statistici recente, vaccinul Pfizer / BioNTech a fost cu peste 90% eficient în prevenirea infecției. Datele au fost colectate în timpul studiului clinic la scară largă. Peste 43.500 de persoane din șase țări au luat parte la studiu.

Acesta a ajuns deja la faza a treia de testare, desfășurată de gigantul farmaceutic și partenerul său BioNTech. Specialiștii companiei spun că procesul este ”dublu orb”, ceea ce înseamnă că participanții nu au știut dacă au primit vaccinul sau un placebo.

Rezultatele și eficacitatea noului vaccin a fost  făcută de CEO-ul Pfizer, dr. Albert Bourla, îintr-un comunicat publicat de aproape toată presa internațională. Aceta ar putea fi un adevărat record de eficacitate a gigantului farmaceutic, mai ales în situația actuală, la nivel mondial.

”Astăzi este o zi minunată pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din studiul nostru de vaccin COVID-19 de fază 3 oferă dovada inițială a capacității vaccinului nostru de a preveni COVID-19. Atingem această etapă critică în programul nostru de dezvoltare a vaccinurilor într-un moment în care lumea are cea mai mare nevoie de aceasta. Ratele de infecție au stabilit noi recorduri. Spitalele se apropie de supracapacitate și economiile se luptă să se redeschidă. Cu știrile de astăzi, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de a oferi oamenilor din întreaga lume o descoperire atât de necesară pentru a contribui la finalizarea acestei crize globale de sănătate. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim date suplimentare de eficacitate și siguranță generate de mii de participanți în următoarele săptămâni.”, a declarat dr. Albert Bourla, președinte și CEO Pfizer.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI