Vacanțe pe bani puțini în România. Cât costă o noapte de cazare după 1 septembrie 2021

Vacanțe pe bani puțini în România. Cât costă o noapte de cazare după 1 septembrie 2021
Vacante pe bani putini in Romania. Cat costa o noapte de cazare dupa 1 septembrie 2021

Vacanțele în România se ieftinesc, după 1 septembrie. Odată cu venirea toamnei, prețurile „intră la apă” pe litoralul românesc. Vestea este excelentă mai ales pentru românii care încă nu au plecat în concediu. Această scădere a tarifelor vine pe fondul finalului de sezon şi apropierea de începutul unui nou an şcolar. Iată cât costă o noapte de cazare după 1 septembrie 2021.

Cât ajunge să coste un sejur la mare, după 1 septembrie

În această perioadă, hotelierii pun la dispoziția turiștilor dornici de vacanță programul „Litoralul pentru toţi”, prin care zeci de spaţii de cazare vin cu oferte atractive și prețuri reduse destul de mult. Unele hoteluri au chiar și preţuri cu până la 70% mai mici, pentru cei care doresc să-şi petreacă primele zile ale toamnei în stațiunile de la malul mării.

„Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc, cu un grad mediu de ocupare mai mare decât în anul trecut, dar sub nivelul anului 2019. Interesul ridicat manifestat de turişti îi determină şi pe hotelieri să menţină unităţile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie”, a precizat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, pentru ziarul Adevărul.

„Litoralul pentru toţi” nu începe la toate hotelurile pe data de 1 septembrie, ci perioada diferă. Unii patroni pot opta pentru 5 septembrie, alții, pentru 12 septembrie.

Preţuri în stațiunile Mamaia şi Eforie Nord

Un sejur rezervat prin programul de reduceri le poate aduce românilor numeroase beneficii. Rămân cu mai mulți bani în buzunar, litoralul nu mai este atât de aglomerat, iar temperaturile sunt excelente pentru plajă.

În stațiunea Mamaia, spre exemplu, o cameră dublă la un hotel de trei stele costă 157 RON pe noapte, prin programul Litoralul pentru toţi”. În mod normal, o astfel de cameră costă suma de 228 de lei pe noapte, începând cu 6 septembrie.

În aceeaşi staţiune, la Hotelul Modern, de patru stele, oferta pentru cinci nopţi de cazare, la început de toamnă, este de 562 de lei/cameră dublă standard ultra All inclusive, faţă de 885 de lei, preţul din ultimele zile ale lunii august.

Și în Eforie Nord, hotelierii au, în luna septembrie, reduceri prin programul Litoralul pentru toţi. Astfel, cu 335 RON/noapte, turiștii se pot caza la Hotelul Mondial de patru stele, în cameră dublă, în perioada 1-6 septembrie. Din 7 septembrie, noaptea de cazare va costa mai puțin, adică 210 lei/noapte. Aceleaşi tarife sunt şi la Hotelul Union.

La Casa Maria din Costineşti, începând cu data de 6 septembrie, o cameră dublă ajunge să coste 152 RON/noapte (cu mic dejun inclus) sau 243 de lei/noapte camera pentru patru persoane. Tot în această stațiune, Hotelul Meridian de două stele oferă camera dublă cu 170 de lei, de la 1 septembrie, faţă de 283 de lei, final de august.

Prețuri în stațiunea Neptun-Olimp

Prin programul „Litoralul pentru toţi”, hotelierii din stațiunea Neptun-Olimp pun la dispoziția turiștilor următoarele oferte: cu 125 RON/noapte poți sta la Hotelul Recif (trei stele) într-o cameră dublă, faţă de 299 de lei/noapte cât a costat în plin sezon estival.

LA Hotelul Mioriţa, din aceeaşi staţiune, o cameră dublă costă, în luna septembrie, 140 RON/noapte cu mic dejun, faţă de 307 lei în vârf de sezon. Hotelul Dacia din Neptun oferă cameră dublă la prețul de 145 de lei pe noapte, iar Hotelul Callatis (două stele) închiriază camera dublă de la parter cu 90 de lei. La etaj, o cameră ajunge să coste, în toamnă, 113 lei.

Oferte în Jupiter și Saturn

În Jupitern, poți închiria o cameră contra sumei de 177 de lei, din data de 5 septembrie 2021. În acești bani intră și micul dejun. Din 12 septembrie, aceeaşi cameră va costa și mai puțin – 108 lei/noapte.

În Saturn, la Hotelul Cleopatra de patru stele, în perioada 1-12 septembrie, turiștii trebuie să scoată din buzunar 354 de lei/noapte cameră dublă, cu mic dejun inclus, pentru un sejur de minimum 4 nopţi. În vârf de sezon, aceeși cameră de hotel costa 460 de lei/noapte.