USR PLUS, prima reacție după ce a văzut pe ce loc a ieșit la alegerile europarlamentare

USR PLUS, prima reacție după ce a văzut pe ce loc a ieșit la alegerile europarlamentare

Alianța 2020 USR PLUS a reprezentat surpriza acestor alegeri europarlamentare. După un prim scandal, cu incapacitatea de a înscrie alianța în cursa electorală, aceasta a ajuns să se bată pentru locul întâi. Rezultatele finale au fost afișate, iar USR-PLUS a obținut 23,9% din voturi.

Alianța 2020 e compusă din două partide: USR, care a apărut după ce Uniunea Salvați București a pierdut alegerile locale din București în 2016, și PLUS, o formațiune politică pe care o conduce Dacian Cioloș, premier în 2016.

Dacian Cioloș a fost și deschidere de listă la aceste alegeri europarlamentare. El a spus însă că a acceptat să fie acolo doar ca să tragă Alianța după el și urmează să refuze postul de europarlamentar. Este urmat de Cristian Ghinea (USR) și Dragoș Pîslaru (PLUS). Sigur, lista e mai mare, dar aceștia sunt cei de la vârf.

USR PLUS, prima reacție după scorul zdrobitor obținut în fața PSD

„România renaște. Vrem să mulțumim românilor care au ieșit la vot și au dat sens democrației prin votul lor. Au arătat ce poate face o nație atunci când se mobilizează, este exemplul pe care l-au dat românii și inclusiv comunitatea maghiară în ultimele zile. Au parcurs ore întregi cu mașinile, diaspora a demostrat că sunt parte a poporului român. Mulțumim tuturor voluntarilor, tuturor celor care s-au implicat”, a declarat Dacian Cioloș după afișarea rezultatetlor.

„Ce s-a întâmplat azi în diaspora arată că guvernul trebuie să plece. Cer explicit demisia guvernului Dăncilă. Alianța USR PLUS promite românilor din diaspora că nu vor mai fi niciodată gazați. Votul electronic și votul prin corespondență vor fi priorități ale USR PLUS. Există o speranță, România a reușit să genereze acest rezulat pe care putem construi viitorul”, a spus și Dan Barna.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI