USR cere ca majorarea pensiilor în 2020 să nu se aplice integral. Ce pericol ar pândi Guvernul Orban

USR cere ca majorarea pensiilor în 2020 să nu se aplice integral. Ce pericol ar pândi Guvernul Orban
USR cere ca majorarea pensiilor în 2020 să nu se aplice integraL

Deputatul USR Cătălin Drulă îi cere premierului Ludovic Orban ca majorarea pensiilor în 2020 să nu se aplice integral. Ce pericol ar pândi noul guvern?

USR cere ca majorarea pensiilor în 2020 să nu se aplice integral

Deputatul USR, Cătălin Drulă, vicepreședinte al partidului, îi cere lui Ludovic Orban să prevadă în legea plafoanelor bugetare, pentru care executivul își va asuma răspunderea – ”măriri rezonabile ale pensiilor, în limitele a ce permite situația fiscal-bugetară a României”. Drulă susține că impactul creșterii prevăzute în legea pensiilor nu este sustenabil pentru buget. Astfel, vicepreședintele USR îi cere lui Orban să prevadă în lege cât ar trebui să crească pensiile așa încât să nu afecteze bugetul.

„Creșterea pensiilor trebuie făcută, dar trebuie făcută responsabil, în limitele a ce își permite bugetul României în momentul de față. Culmea este că în legea pensiilor a fost și prevăzut acest aspect, ca un soi de ultimă supapă de responsabilitate prinsă acolo în text. La art. 86 alin. (8) se prevede că: “Prin legea privind plafoanele unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar se pot stabili anual alte majorări decât cele prevăzute de prezentul articol.”

”Bugetul se va încadra într-un deficit de 3,6%”

Legea plafoanelor este exact legea pe care Guvernul vrea să își angajeze astăzi răspunderea. Premierul Orban are obligația să prevadă în această lege măriri rezonabile ale pensiilor, în limitele a ce permite situația fiscal-bugetară a României”, a scris Drulă, pe Facebook.

USR cere ca majorarea pensiilor în 2020 să nu se aplice integral. Ce pericol ar pândi Guvernul Orban
Este o parte din mesajul postat de deputatul USR

Vicepremierul Raluca Turcan a informat că în ședința de Guvern de marți premierul Orban va prezenta parametrii pe care s-a construit bugetul de stat pentru anul viitor, dar menționează că se vor respecta toate angajamentele legate de creșterea pensiilor și salariilor. Totodată, Turcan a precizat că bugetul se va încadra într-un deficit de 3,6%, discutat cu Uniunea Europeană. Mai mult, el va fi prezentat în Parlament până la finalul anului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI