VIDEO Urzeala Tronurilor, trei zile până la ultimul sezon. Cum s-a dezvoltat o industrie în jurul serialului

VIDEO Urzeala Tronurilor, trei zile până la ultimul sezon. Cum s-a dezvoltat o industrie în jurul serialului

Urzeala Tronurilor – Game of Thrones, aproape de final. Aproape trei zile au mai rămas până când va fi lansată ultima serie.

Fanii serialului vor avea ocazia să urmărească o complicată intrigă în sezonul final.

Iar primul episod e așteptat duminică, 14 aprilie, în Statele Unite, ceea ce înseamnă că telespectatorii români îl pot vedea din 15 aprilie, având în vedere diferența de fus orar.

Ultimul sezon este așteptat cu emoție și de protagoniști dar și de afaceriștii care au dezvoltat o adevărată industrie în jurul acestui serial.

Urzeala Tronurilor – de la biscuiți, la vin și haine

Fanii pot consuma biscuiți cu scuturile diferitelor clanuri rivale sau sticle de vin marca „Game of Thrones” cu preţul de până la 1.000 de dolari.

„A fost o experienţă fabuloasă. Am produs vinul pentru Urzeala Tronurilor timp de trei ani şi acum, că toată lumea e nerăbdătoare, avem cereri din aproape 40 de ţări.” Pat Roney, producător de vin

Sunt disponibile deja ouăle de Paşti ce conţin imitaţii de embrioni ai dragonilor lui Daenerys. Colecția este completată de articole de vestimentație dar și de excursii care se fac în zonele în care s-a filmat serialul.

Urzeala Tronurilor, bătălia pentru nume

Producătorii serialului spun că s-a dat o adevărată bătălie între multe companii care ar fi vrut să-și asocieze produsele cu numele „Game of Thrones”.

 „La început, după cum sunt sigur că vă imaginaţi, nimeni nu ştia ce e Urzeala Tronurilor. Eram singurii care dădeam telefoane şi spuneam: trebuie să vă implicaţi în acest proiect. Credem că este o reală oportunitate. Pe măsură ce serialul a devenit din ce în ce mai popular, au început ei să ne sune pe noi.” Jeff Peters, reprezentant HBO

Între cei care, treptat, au fost interesați să-și adapteze ofertele comerciale la gusturile de consum actuale au fost reprezentanții celebrului joc Monopoly, care au disponibilă o versiune inspirată de serial.