Urmărire ca-n filme în Botoșani, cu 15 maşini de Poliţie şi un elicopter. Oamenii legii au tras patru focuri de armă

Urmărire ca-n filme în Botoșani, cu 15 maşini de Poliţie şi un elicopter. Oamenii legii au tras patru focuri de armă
Urmărire ca-n filme în Botoșani cu focuri de armă

Urmărire ca în filme în Botoșani, după ce doi spărgători de bancomate au pus Poliția pe jar din două județe. Aceștia au fost urmăriți de un elicopter și 15 mașini de poliție, fiind prinși până la urmă de trupele speciale.

Urmărire și focuri de armă mai ceva ca în filme

În cursul zilei de miercuri, doi tineri din Mehedinți, unul de 22 de ani, iar celălalt de 17 ani, au fost depistați de polițiștii din municipiul Botoșani. Cei doi erau cunoscuți ca fiind specializați în spargerile de bancomate. Aceștia au fost interceptați pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, în momentul în care se pregăteau de o nouă lovitură.

Spărgătorii au fost văzuți în fața unui bar, fiind somați de către un echipaj de poliție. Cei doi s-au urcat imediat într-o mașină și au fugit de la fața locului. Oamenii legii au tras patru focuri de armă spre pneurile mașinii, reușind să spargă și luneta autovehiculului.

„Polițiștii botoșăneni au procedat la urmărirea autoturismului și întrucât conducătorul auto și-a continuat deplasarea, deși a fost somat să oprească, au fost executate focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția pneurilor. Ulterior, la nivelul IPJ Botoșani au fost declanșate operațiuni complexe în vederea depistării autoturismului și blocării acestuia în trafic, mai multe echipaje de poliție pornind în urmărirea sa”, informează IPJ.

Au abandonat mașina într-un lan de porumb

Tinerii au fugit către Suceava, urmăriți de 15 echipaje de Poliției, un elicopter MAI și trupele speciale. Ajunși la Dumbrăveni, și-au dau seama că îi așteptă un baraj al Poliției și s-au întors către Botoșani. Au abandonat șoseaua și au intrat pe drumuri agricole. În cele din urmă, s-au blocat și au abandonat mașina într-un lan de porumb.

Autoturismul era închiriat, așa că a fost ușor să-l găsească prin GPS. Trupele speciale i-au prins pe cei doi la Gara Verești. Și aici a fost nevoie de o intervenție în forță, oamenii legii trăgând opt focuri de armă. Într-un final, luptătorii de la IPJ Botoșani i-au încătușat pe cei doi, fiind duși la Poliția din Botoșani.

„Cei doi au fost somați să se oprească și întrucât nu s-au supus, poliţiştii au făcut uz de armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment în plan vertical, ulterior fiind imobilizați de forțele de ordine. Aceștia au fost conduși la sediul IPJ Botoșani în vederea continuării cercetărilor, urmând ca în funcție de rezultatul acestora să fie dispuse măsuri legale”, mai transmite IPJ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI