Urmărire ca-n filme, cu focuri de armă la granița de nord a României. Traficanții au trecut înot până în Ucraina

Urmărire ca-n filme, cu focuri de armă la granița de nord a României. Traficanții au trecut înot până în Ucraina
Țigări de contrabandă confiscate de poliția de frontieră la granița de nord a României

Mai multe focuri de armă au fost trase la frontiera de nord a României, în încercarea autorităților de a captura suspecți de contrabandă cu țigări. Urmărirea ca în filme a avut loc luni seara, în apropiere de Sighetu Marmației.

Urmărire cu focuri de armă la granița de nord

Polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane care păreau să care colete voluminoase, în apropiere de malul râului Tisa. În momentul în care traficanții au observat polițiștii, au abandonat pachetele și au început să fugă. Oamenii legii au tras patru focuri de armă ca și avertisment înainte ca cei urmăriți să sară în râu.

Suspecții au traversat râul înot până în Ucraina. Oamenii legii au descoperit 24 de colete care conțineau 16.000 de pachete de țigări. Valoarea totală a acestora este de 200.000 de lei. Poliția de Frontieră a anunțat și autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun.

În momentul de față, polițiștii fac cercetări pentru contrabandă și trecerea frauduloasă a frontierei de stat. De asemenea întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării. Mai mult de atât, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

Urmărire în trafic cu focuri de armă

În urma unei acțiuni în trafic, polițiștii de frontieră au confiscat țigări de contrabandă în valoare de 100.000 de lei. De asemenea, doi suceveni sunt cercetați pentru complicitate la contrabandă în formă agravată. Oamenii legii dețineau date cum că două autoturisme ar fi transportat țigări de contrabandă de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au interceptat cele două autovehicule, însă șoferii au refuzat să oprească la semnalele agenților. Drept urmare, oamenii legii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical. Văzând că nu se opresc, aceștia au tras și spre pneurile mașinilor.

„În timpul acţiunii, şoferul unui autoturism, în care se afla o cantitate mare de ţigări, a abandonat maşina şi a fugit, lucrătorii noştri reuşind reţinerea celuilalt vehicul, în care se aflau doi cetăţeni români, cu vârste de 22, respectiv 23 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţul Suceava.

În continuare, s-a luat măsura conducerii autoturismelor şi persoanelor în cauză  la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii ţigărilor din autoturismul abandonat a rezultat cantitatea de 8.425 pachete cu țigări, în valoare de 98.572 lei”, potrivit comisarului șef Ilie Poroch-Serițan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI